Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Havrekiks V

Havrekiks V, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 dl.mælk
70 g.havregryn
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
1 strøget tsk. hjortetaksalt
150 g.hvedemel. Tag evt et par skf. fra til senere
100 g.smeltet smør
 
Opskrift:
Mælk hældes over grynene.
Når et par skf. mel er taget fra blandes resten af melet med salt, sukker og hjortetaksalt.
Heri blandes grynblandingen sammen med den smeltede smør.
Dejen æltes, evt. med melet der blev taget fra, og lægges 1/2 time på køl.
Dejen rulles meget tyndt ud. med en rund form, ca. 10 cm dia., stikkes dejen ud og kommes på smurte plader, og prikkes med en gaffel inden de evt drysses med lidt salt, birkes- el. sesamfrø, som trykkes let ned i dejen.
Kiksene bages på nederste rille ved 225 grader i 10 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6229 gange,
og udskrevet 109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Annette  -  2010-04-01 12:12:38
Fin opskrift. Man kan godt skifte smørret helt eller delvist ud, med olivenolie. Man kan også bare lave dem lidt mere salte og udelukke sukker. De bliver meget sprøde og lækere. !

Annette  -  2010-03-28 15:56:06
Det er dejlige, sprøde kiks. Det fungerer også at lave dem med olivenolie. Så kan man godt komme lidt mere salt i, og man har en dejlig kiks til mad.