Indiske vegetar samosas

Indiske vegetar samosas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

DiverseRet : Diverse - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anneli

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Filodej
4 store kartofler
1 dl.ærter (frosne er fint)
1 spsk.hele koriander
1 tsk.spidskommen
1 tsk.tørret chili frø
2 spsk.citron saft (fra frisk citron)
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld friske korianter
 olie til friture stegning
 
Opskrift:
kartoflerne skæres i små stykker ½*½ cm og koges med ærterne til de er næsten færdige.
Tør rist de hele koriander og spidskommen på en pande. Hæld de ristet krydderier i en morder sammen med chilien og knus det til det bliver til pulver.
vend kartoffeltern, ærter, krydderier, citron saft og de friske krydderurter sammen i en skål.
skær nu fillodejen i ca 5cm brede strimler og ca 15cm lange. læg en spsk fyld i den ene ende og fold den nu til den ene side så det bliver til en trekant. fyldet skal være tæt pakket ind.
læg forsigtigt samosaerne i en friture til de bliver gyldne.





karakterer:
Opskriften er vist 29263 gange,
og udskrevet 447 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-28 13:23:23
til samosa-elskeren når du har blandet fyldet så bare tilpas det til størrelsen af den "dej-plade" du skal lave samsosaen på :) jeg vil skyde på der blir en 5-6 samosa afhængig af hvor små/store du laver dem

  -   2011-02-16 17:36:53
Hej, jeg vil rigtig gerne prøve at lave de her samosas, men jeg ved ikke, hvor mange der bliver ud fra opskriften. Det gad jeg rigtig godt at vide, for hvis jeg bare begynder at lave dem, kan jeg jo ende med alt for lidt :) Opskriften lyder rigtig lækker, så det ville være dejligt, hvis du ville svare.

  -   2010-01-23 09:57:36
Det lyder som en god ide at bage dem i ovnen. Det vil jeg prøve:)

  -   2009-11-10 15:51:37
god opskrift!... men man kan også pensle dem med æg og sætte dem i ovnen til de er gyldne, i stedet for at friturestege dem - et lidt sundere alternativ ;)

  -   2008-10-07 05:24:52
Jamen det er som at gå på stranden i Malindi med en samosa i hånden og bølge skvulp om anklerne når man læser opskriften. Jeg glæder mig til at prøve den af - knus :-)