Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :

Kærnemælksbrød, billede 4 Kærnemælksbrød, billede 1 Kærnemælksbrød, billede 2 Kærnemælksbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Gæren røres ud i den kolde kærnemælk, de 100 g. hvedemel røres i og det hæver 1-2 timer.

Derefter tilsættes vand, salt og det sidste hvedemel og dejen æltes godt igennem. Formes til et stort brød.

Bag brødet midt i ovnen på 225 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. Hvis lyden er hul, når man banker i bunden af brødet, er det færdigt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 47665 gange,
og udskrevet 542 gange.


Energi:
KJ total 23137 (5508 kcal)
KJ pr. Brød 23137 (5508 kcal)
Vægt ialt 2575 gram
Vægt pr. Brød 2575 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 898 KJ (213 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 45.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Birkeholm  -  2015-02-14 14:36:35
Skal brødet ikke hæve 2. Gang?