Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Kærnemælksbrød, billede 4 Kærnemælksbrød, billede 1 Kærnemælksbrød, billede 2 Kærnemælksbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Gæren røres ud i den kolde kærnemælk, de 100 g. hvedemel røres i og det hæver 1-2 timer.

Derefter tilsættes vand, salt og det sidste hvedemel og dejen æltes godt igennem. Formes til et stort brød.

Bag brødet midt i ovnen på 225 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. Hvis lyden er hul, når man banker i bunden af brødet, er det færdigt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 46372 gange,
og udskrevet 522 gange.


Energi:
KJ total 23137 (5508 kcal)
KJ pr. Brød 23137 (5508 kcal)
Vægt ialt 2600 gram
Vægt pr. Brød 2600 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 889 KJ (211 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 44.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Birkeholm  -  2015-02-14 14:36:35
Skal brødet ikke hæve 2. Gang?


Ida  -  2014-11-04 22:38:33
Jeg har nu to alt for salte brød. øv øv. 25 gram skulle kunne gøre det!


Tommy  -  2014-10-21 22:54:01
Hvis alt det salt skal bruges er det faktisk uspiselige


Lone  -  2014-07-01 23:31:21
Super lækkert brød....jeg nøjedes dog med 15 g salt, som var passende. Jeg prøvede med 2 spsk mørk maltmel, hvilket gav en dejlig smag. Vil næste gang dele dejen i 2, da jeg synes det var lige stort nok til os 3.


Michael Østerz  -  2011-02-15 01:10:42
Øeh, skal der virkelig sååå meget salt i??? starter (svagt) ud med 15gr - så ser vi på det...