Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fantastiske franskbrød

Fantastiske franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Amalie&Johanne

Indsendt :


Fantastiske franskbrød, billede 4 Fantastiske franskbrød, billede 1 Fantastiske franskbrød, billede 2 Fantastiske franskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Rør gæren ud i lunkent vand. Smelt smørret, hæld den kolde mælk i og hæld blandingen i gæren.
Tilsæt salt og 2/3 af melet.
Slå dejen godt sammen i skålen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at dejen stadig er blød smidig.
Dæk dejen til med et grydelåg, plastfilm eller et vådt klæde. Sæt dejen til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 min.

Slå dejen ned, dvs. pres luften ud med knoerne. Form dejen til et brød.
Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted 10-15 min.

Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.
Rids brødet med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg el. mælk, Bag brødet på nederste ribbe 40-50 min.
Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist.

HUSK: Efter dette, læg en lille kommentar med ris eller ros! (:


Tips:

1 brød = 15 skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (472 stemmer)

Opskriften er vist 532967 gange,
og udskrevet 7646 gange.


Energi:
KJ total 9323 (2219 kcal)
KJ pr. Brød 9323 (2219 kcal)
Vægt ialt 924 gram
Vægt pr. Brød 924 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1008 KJ (240 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

johnny , nakskov  -  2019-04-16 14:19:23
det er det bedste brød jeg har bagt


johnny , nakskov   -  2019-04-16 14:17:02
dejlig opskrift et virkeligt godt brød


A  -  2019-04-07 11:22:47
Kan man komme dejen i en brødform?


  -  2019-04-06 12:55:22
Bedste franskbrød jeg har lavet. Mængde af Indgradienser passer perfekt, hverken mere eller mindre. 200 grader over og underarme i 40 og brødene var perfekte. Sprød skorpe og let og luftigt indeni


Torben  -  2019-02-05 22:27:15
Endelig tog jeg mig sammen til at bage et franskbrød og - voila - succes i første hug. Tak for det!


Hans Nielsen   -  2019-01-21 21:12:58
Den ville få 5 stjerner hvis mælk byttes ud med vand, det gjorde jeg 👍😋


Mads Hansen  -  2019-01-04 00:53:12
Waow et lækkert brød jeg gav det på 190° i 45 min og det hævet i 55 min og i 15 min bagefter vild dejlig brød


Katja   -  2018-12-28 22:09:49
Mums! Børnene og jeg elsker dette franskbrød. Luftigt indeni og med sprød skorpe. Kan varmt anbefales :-)


Lena S  -  2018-12-26 11:57:21
Er meget succesrig, alle kan lide det hjemmelavede franskbrød.


Renee  -  2018-12-25 16:27:48
Nu har jeg lige prøvet og lave et brød. Det smager så godt 😋


Villy r Jørgensen   -  2018-12-04 21:02:52
Det giver et rigtigt dejligt franskbrød med godt bud i. Lækkert.


Lolabird57  -  2018-10-28 16:50:43
Jeg har haft en surdej stående i køleskabet i et patentlukkede glas ret længe nu. Da jeg gjorde mit køleskab rent og havde den ude en time eller to, var der rigtig meget liv i den. Nu er den sunket og har et tyndt lag eddikesyre over, som jeg har hældt fra. Mit spørgsmål går ud på, om den stadig kan bruges, når jeg i dejen fra sidst havde revne gulerødder, kartofler og græskarkerner ud over rugmel, kikærter og grahamsmel mm. i dejen? Eller om grønsagerne i massen er rådne i løbet af de sidste 4-5 uger, hvor den har stået urørt og koldt? På forhånd tusind tak måske nu ak ak ak for svar


SVEN SNUNING  -  2018-10-27 22:06:26
Ja det er lækkert. Smeltet smør kan sagtens erstattes med olie og dejen fortjener hvedekærner og ovenpå et drys græskarkærnet


Jette  -  2018-09-15 14:15:21
Hej det er meget godt


Rikke  -  2018-09-07 20:03:52
Ih, de er så lækre! 😍 Tak! Troede ikke jeg kunne lave brød uden forme 🤷🏼‍♀️ Men helt perfekte er de! Har lavet 4 styks nu 🙈


Thailand  -  2018-09-02 02:48:56
Da er det bare og vente på at det hæver sig for da skal blive godt med friskt brød til kaffen. Spændende.


Maria  -  2018-08-25 09:03:47
Så er dejen til hævning, jeg bruger altid denne opskrift ☺ lækkert brød. Nogle gange skifter jeg 200g af melet ud med rugmel og grahamsmel, det bliver også virkelig lækket. Denne gang er der solsikkekerner og havregryn i dejen og lidt olie.. spændt.


Bent   -  2018-07-17 15:37:48
Fin opskrift fik gode brød


Adrian  -  2018-07-01 08:37:38
Den er god jeg laved de samen med min ven:D


Brødflov  -  2018-06-21 08:54:51
Ok, jeg er nok ikke så skarp til det her, men når jeg nu har tilsat 2/3 af melet, hvad så med resten op til de 500 gram?


  -  2018-06-13 10:49:35
Prøv og bage brødet i en gasgrill, MUMs det bliver godt. Det skyldes at luftfugtigheden er meget højre end i en alm. ovn....


bjarne  -  2018-05-23 10:02:55
super nice brød


Grethe  -  2018-04-12 14:00:09
Det er et superlækkert brød, som oven i købet er utrolig let at lave. Hele familien elsker det, så der ligger næsten altid halve brød klar i fryseren :-)


Tina  -  2018-04-08 21:42:43
Meget nem opskrift og super lækre brød.


Laila  -  2018-03-18 19:03:37
Super lækkede brød som har en dejlig friskhed selv efter et par dage


Hirtshals  -  2018-03-06 15:13:46
Lækkert brød, som vor mor lavede det.uhm!,


Isabella Cramer Schmidt   -  2018-03-05 16:15:20
Bagte franskbrødet i går aftes og det er virkelig lækkert og dejlig luftigt, det bliver en sikker vinder, i min forlovets og mine øjne, skal med sikkerhed bage den slags franskbrød igen. Det bliver dejlig luftigt, og hvis man lader det hæve i godt 50-55min med et vådt klæde over så bliver det tredobbelt så stort 😁 så næste gang jeg skal bruge denne opskrift så vil jeg lave mine franskbrød


Allan  -  2018-03-05 03:40:22
Bedere end bagerens


🦄  -  2018-02-24 16:14:01
Super lækkert brød:) Jeg endte med at flette det🍞


Carsten  -  2018-02-20 11:03:10
Rigtig godt brød, smager dejligt


Peter  -  2018-02-18 13:58:32
Rigtig god opskrift. Jeg erstatter et par hundrede gram mel med emmermel og tilsætter et par spiseskeer god sensommerhonning og et godt drys kardemomme.


Lene  -  2018-02-17 00:14:32
Jeg elsker denne opskrift! Jeg glemmer bare hvor lang tid den tager, så jeg kommer for sent i gang. Klokken er nu 00:13 og jeg har lige sat brødene i ovnen xD


Bente Cowell  -  2018-02-13 20:00:55
Smager fantastisk dejligt. Nemt at bage.


Hegonidk  -  2018-02-13 04:46:41
Jeg har i stedet for 1 kg mel kommet 900 gram i og 100 gram valnødder og 2 spsk sukker, det giver lige et fedt pift til brøddet. :) :)


Jytte   -  2018-02-11 13:05:36
En virkelig dejlig brød, jeg til sætter lidt _gramhamsmel det gør at den bliver lidt grover.


Rejina  -  2018-02-11 12:56:40
Brødet smager fantastisk! Jeg laver altid dobbeltportion og fryser så det ene af brødene ned!


Annizette  -  2018-02-11 11:51:20
Det bedste brød😊


Margit  -  2018-02-08 12:57:06
Et godt brødelagt Nemt og let at lave


Amalie  -  2017-12-17 18:23:58
Tilføj gerne fem tsk kardemomme i dejen :) super lækkert!


Jeanitta  -  2017-12-16 18:30:07
Jeg har brugt denne opskrift flere gange. Og det er et godt brød🍞🍵


Line  -  2017-12-11 20:37:31
Hvornår påtænker du, at den sidste 1/3 del af melet skal i dejen? Er det under æltningen når dejen er fast?


Hanne kruse - Olsen  -  2017-12-10 15:20:30
Det smager simpelthen så godt 9


  -  2017-11-16 16:05:13
Super lækkert brød! Jeg tilføjer altid lidt kerner, -så bliver det ekstra lækkert! Kan varmt anbefale opskriften...❤️


Lone  -  2017-11-11 10:13:15
Hejsa....er lige ved at bage det og det er ikke første gang! Bager altid 2 stk og fryser det ned! Lækker, lækker brød 🤗


Henriette Nørmark   -  2017-09-23 21:27:46
Bruger i ikke forme?


Susanne  -  2017-09-16 15:40:49
Dejligt brød


Lisbeth Koch Jensen  -  2017-09-11 09:51:02
Dejligt dejligt brød - nemt at lave og smager himmelsk 🤗


Karina F.   -  2017-08-21 14:04:57
Fantastisk lækker brød og SÅ nemt at lave, at selv de mindste børn kan være med 😃😊🤗


Maja  -  2017-08-08 13:07:10
Fantastisk franskbrød og super let at lave😁😉👌


  -  2017-07-29 19:58:14
Smager bare fantasisk, har bagt det mange gange. Jeg har også lavet et med kryderrier på toppen, så det er blevet lidt som et "madbrød". Smager super lækkert


  -  2017-07-26 09:30:57
Smager bare fantasisk, har bagt det mange gange. Jeg har også lavet et med kryderrier på toppen, så det er blevet lidt som et "madbrød". Smager super lækkert


  -  2017-07-25 20:24:10
Smager bare fantasisk, har bagt det mange gange. Jeg har også lavet et med kryderrier på toppen, så det er blevet lidt som et "madbrød". Smager super lækkert


Kinnie petersen   -  2017-07-24 10:53:03
Har lige bagt dit brød ☺️ Det er super lækkert, tak for det👍


  -  2017-07-21 19:27:27
Jeg skal en dag få lavet 2 brød.


Harepus  -  2017-07-18 12:25:17
Mit første brød nogensinde. Velduftende, vellykket og velsmagende. Tusind tak 😂


  -  2017-07-10 19:55:11
Smager bare fantasisk, har bagt det mange gange. Jeg har også lavet et med kryderrier på toppen, så det er blevet lidt som et "madbrød". Smager super lækkert


  -  2017-07-10 14:47:50
Smager bare fantasisk, har bagt det mange gange. Jeg har også lavet et med kryderrier på toppen, så det er blevet lidt som et "madbrød". Smager super lækkert


Mathilde   -  2017-07-10 13:01:46
Smager fantastisk, alle i familien er vilde med det. Skal helt sikkert bages igen


Egon  -  2017-07-08 17:50:02
Enkel og let at bage.


Mathilde   -  2017-07-03 13:59:55
Smager fantastisk, alle i familien er vilde med det. Skal helt sikkert bages igen


Mathilde   -  2017-06-30 13:27:45
Smager fantastisk, alle i familien er vilde med det. Skal helt sikkert bages igen


Michael m Jørgensen   -  2017-05-30 12:40:13
Super god opskrift Laver dobb portion men kommer fortsat kun 1 tsk salt i og derudover en tsk sukker Brødet er populær hos alle


Gitte  -  2017-04-12 11:58:26
Super lækkert brød. Prøv at tilsætte et par håndfulde græskarkerner. De gør brødet endnu mere lækkert.


Line mus  -  2017-04-07 00:32:26
Jeg ledte efter en opskrift på et rigtig vamset franskbrød og det må siges at det fandt jeg! Dog er jeg veganer, så jeg skiftede komælk ud med mandelmælk (soja,havre osv. virker også) og smør ud med plantemargarine. MUMS, rigtig god opskrift :)


Anonym  -  2017-04-05 15:04:18
Nem og hurtig opskrift👍🏽 Elsker det❤️


AnneMarie Rønning-Bæk  -  2017-03-16 11:52:29
Hvorfor sprækker mit brød i siden?


Robert  -  2017-02-16 09:33:45
Til nybegynderen Jeg tænker at resten aftale melet skal bruges hvor der står: Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at dejen stadig er blød smidig. Mvh Robert


Brian Jacobsen   -  2017-02-15 12:54:11
Ups! Glemte lige at når jeg udskifter noget af melet med rugmel er det ved dobbelt portion.


Brian Jacobsen   -  2017-02-15 12:04:49
Hej derhjemme. Prøv og skifte 400g af melet ud med rugmel. Det har jeg haft stor succes med. Og min irske partner er vild med det,men på den anden side så er hun vild med alt hvad jeg laver af opskrifter her fra. Tak for opskrifter og fortsæt endelig det gode arbejde. Mvh. Fra Fermoy Co. Cork, Ireland.


Bettina   -  2017-01-29 14:41:24
Det var og er en god opskrift og brødet smager godt og hvis man har noget dej tilbage kan man også lave boller


Søren  -  2017-01-22 19:43:18
Udemærket. Lavede dette brød men udskiftede 100g af melet med manitobamel. Det gav en virkelig dejlig brødoplevelse


sofie  -  2017-01-15 16:29:52
den var god den kan anbefales


Annette   -  2017-01-11 10:02:04
Rigtig godt brød. Nem opskrift. Kan varmt anbefales 😊😊


Nybegynderen  -  2016-12-28 17:29:56
Ok, jeg er nok ikke så skarp til det her, men når jeg nu har tilsat 2/3 af melet, hvad så med resten op til de 500 gram?


Jonas  -  2016-11-17 15:18:09
Det var et hit hos os, tusind tak for opskriften!


Benedikte  -  2016-11-13 23:45:10
Rigtig godt brød og super let at lave!


Joan   -  2016-10-19 21:13:40
Vi elsker dette brød, laver det mindst 1 gang om ugen


Marlene   -  2016-10-12 18:26:06
Rigtig godt brød, har bagt det mange gange nu og det er ikke sidste gang 😊


Lone sommerhus  -  2016-10-09 09:58:24
Super let at lave, smager helt vidunderligt...


Jim Sundgaard Tipsmark Andersen  -  2016-09-16 16:34:46
Jeg har bagt brødene flere gange og altid med success☺️


Jette  -  2016-09-16 12:14:03
Et skønt lækkert brød som er lige til at gå til. 👍👍


  -  2016-09-14 07:09:24
super lækkert og let at bage, bager det hver 3 dag har ellers brugt 24 kr på brød hos bageren hver 3 dag


Birgit  -  2016-09-05 09:35:16
Dejligt nemt og hurtigt brød, blev hurtigt spist af 3 børnebørn, de synes det smagte rigtig godt.


Kenneth  -  2016-07-31 10:42:56
Hej Super opskrift :-) Egen variation: 100 g rugmel, 400 g hvedemel og en tsk bagepulver, så det bliver garanteret luftig


23/6 2016  -  2016-06-23 16:15:25
Det smager vildt godt, kan klart anbefales!


Majbritt Pedersen  -  2016-06-17 16:44:39
Det er simpelthen blevet mit yngling brød, har nu bagt det flere gange når mit barnebarn skal komme, og han spiser gerne et halvt brød, trods hans kun 4 år, så kan kun på det varmeste anbefale det.


NielsPeterBayLæsøe  -  2016-05-21 14:41:29
Rigtig godt brød kan roligt anbefales, tak for en super god opskrift


Bettina stisen  -  2016-05-13 14:11:28
Super lækkert brød, ikke sidste gang jeg ynder at bage dette skønne brød👍🏼


  -  2016-05-13 14:10:23
Skønt brød, ikke sidste gang jeg bager dette!!!👍🏼


NielsPeterBayLæsøe  -  2016-04-30 21:57:20
Kanon gode franskbrød, de skal helt klart laves igen, jeg tilføjede lidt sukker og opløste gæren idet imens smøren smeltede, og det er ikke sidste gang, selv 4 dage efter de var bagte var de stadig friske og luftige


john lilja  -  2016-03-19 20:32:49
jeg har prøvet opskriften her til aften det er tomlen opad kanon godt brød, så skriver du 200 gr c i almindelig ovn jeg har varmluft der bagte jeg på 170 gr i 45 minutter det blev helt perfekt skide godt brød


Ellen p  -  2016-03-13 12:41:23
Super let og lave kom dog 2 tsk sukker i og bagte det i 30 min super lækkert brød


Inge-Lise Lindstrøm  -  2016-03-12 13:02:37
Jeg brugte 25 g tørgær 380 g hvedemel bagte brødet i 40 min. V/ 200' alm.ovn. Det hævede ikke meget, skorpen ca.1/2 cm tyk, for meget efter min smag Smagen god.


Stig  -  2016-03-11 18:55:06
Mit første franskbrød :)


Bodille  -  2016-03-09 18:55:53
En supper god opskrift det er ikke sidste gang jeg bruger den kan godt anbefale den til andre der er ude efter en god opskrift


Jane   -  2016-03-07 12:43:57
Fem af fem stjerner !! Skøn dej at arbejde med. Faktisk nok den lækreste linde franskbrøddej jeg har prøvet - ever . Dejlig smag, skøn skorpe. Absolut min favorit. Tak


Mig  -  2016-02-27 17:09:00
super... og tak for opskriften


Anja  -  2016-02-23 17:25:14
Lod brødet hæve i ovnen på 50 grader med klæde over... Da jeg bagte det havde jeg et vandbad i bunden af ovnen til at skabe damp. Brødet fik 40 min og det blev fantastisk. Tak for en god opskrift.


Nicholas  -  2016-02-18 13:24:08
Som første gangs bager så kunne jeg godt have brugt at vide hvad "blandingen" er og hvor tørt/vådt dejen skal være, som i helt tør så den ikke klistrer til noget eller som i lettere fugtig så den stadig klæber til ens fingre. Men jeg er også helt ny i faget. På forhånd tak 🙂


Kathrine   -  2016-02-11 10:28:21
Mit brød skulle kun have 30 min. Og det blev rigeligt bagt Mvh. Kathrine


Christopher  -  2016-02-06 16:49:02
super lækkert brød, kan med fordel også bruge rugmel som halvdelen af melet og hvedemel til resten. men super lækkert brød.


  -  2016-01-19 17:45:40
Perfekt brød har nu prøvet at lave det 4 gange jeg syntes er det er en god tid i ovnen😉😉


Lone jensen  -  2016-01-17 16:35:59
Dejligt brød bagte to til anden juledag. Det holdt sig dejligt frisk længe. Fik lige lyst til det igen,så det står lige til hævning. Det minder mig sådan om det brød jeg fik hos min mormor ,som hun stod og bagte ,når man kom ned i køkkenet om morgenen.😊😊


Majbritt Pedersen  -  2016-01-17 12:41:01
Det er pt. blevet mit ynglings brød, super nemt at lave, har en dejlig fast dej og smager skønt, det kan holde sig friskt længe. Jeg drysser så evt. med birkes eller kerner, når jeg har penslet.


  -  2016-01-11 17:29:03
Kommentar fra haven. Nårh, den har I også, altså bogen, GOD MAD, let at lave. ( Bogen er fra forlaget www.aschehoug.dk. mit oplag er fra 2007. Bogen kan OGSÅ anbefales :) Indimellem på tilbud ( Netto)for en 100 lap. God fornøjelse :)


Bente  -  2015-12-22 14:35:10
Super godt brød, bagtes to af gangen igen og igen 😊


Kulu  -  2015-12-04 11:00:44
lækker franskbrød! :D med lidt sukker i, kan man lave dem til lækre boller :)


Megan  -  2015-11-18 14:40:35
Et super brød 🍞


Klara  -  2015-11-12 18:15:17
Har ikke smagt det "fantastiske brød" indu men jeg synes at den skal være i ovnen en 30 min.ca.


Najaaraq Røddik  -  2015-11-01 12:47:35
Rigtig god morgen brød , nem og god opskrift


Finn W  -  2015-10-31 15:31:45
Super opskrift 😀


maybrit  -  2015-10-24 10:56:22
hold nu op en god opskrift det er et hit her hjemme :-)!


AM  -  2015-10-22 14:41:19
jeg syntes det er en rigtig god opskrift .. men jeg vil sige at 40 min er for langtid... i min ovn


Camilla  -  2015-10-04 13:35:44
Bruger opskriften nu for 5. eller 6. gang og det virker hver gang. Selv om udfaldet slet ikke er ens hver gang. Dejligt brød :)


Birgitte - 2015  -  2015-09-26 17:14:39
Super nem opskrift.. Sprøde skorpet - og rigtigt godt Fransbrød.


Luca   -  2015-09-20 20:04:19
SKide go opskrift 5 stjerner herfra :)


John  -  2015-09-02 23:26:18
Meget fint brød


Milla m. Brødet  -  2015-08-29 10:43:20
Det er en rigtig god opskrift er igang med at et brød nu. Det er nemt og billigt og en rigtig god opskrift hvis man er på SU. Hav en god dag :)


Marie  -  2015-08-26 21:47:39
Rigtig lækkert brød! Prøvede med noget rugmel i da jeg lavde det anden gang for min mors skyld;) og stadig et rigtig lækkert brød. Fantastisk opskrift kan klart anbefales!:)


Natali  -  2015-08-01 19:42:24
Lækkert franskbrød, tilføjer selv lidt sukker på toppen. Men det er jo eget valg, men kan anbefales. Dog syns jeg skorperne er lidt for hårde til min smag, selvom jeg kun gav den 30 min, og kom staniol over brødet. Men ellers lækkert'!


Thea   -  2015-06-30 14:21:49
Hurtig og nem :) skøn opskrift. Tak for det;) det var første gang jeg prøvede at lave det, det blev flot og stort men det skulle ogs have lidt mindre tid i ovnen :)


Drengen  -  2015-06-20 08:53:51
Nem opskrift, brødet smager godt, tak for deling :)


Birthe duelund  -  2015-06-18 12:03:49
Et brød lige efter min mands smag😊. Uden kerner og uden krimskrams på toppen. Han blev så glad.


mig  -  2015-06-08 10:29:56
bruger becel i stedet for smør/margarine - 1 tsk. sukker og kun 450 g mel - og birkes ovenpå - så bliver det ikke bedre


Camilla  -  2015-05-24 20:50:30
Mit brød var allerede helt hårdt og brændt, efter 35 minutter i ovnen :( øv øv. Så vær obs på brødet allerede efter 20-25 minutter


Dan&Sandra  -  2015-05-20 15:34:51
Super skønt brød... ;) :)


Bo  -  2015-05-19 16:37:58
Rigtig gode brød, laver dem tit og det er en stor succes - Laver altid 2 af gangen :-)


Anonym  -  2015-04-23 14:59:50
Ok brød, men man skal putte smøret i tilsidst og give brødene lidt mere tid i ovnen.


Flemming  -  2015-04-18 20:17:31
Jeg har lavet brødet for anden gang, det er igen med godt resultat. Denne gang, har jeg brugt dobbelt portion af alle ingredienser, det gav et pænt stort brød. 👍👍


Agnethe  -  2015-03-03 11:02:08
Husk at gærbrød er bedst at bage i alm. ovn og ikke i varmluft. Så passer bagetiden, der står i opskriften. Alle ovne kan stilles til alm. ovn, symbolet på alm. ovn er som tegnet "lig med" dvs. = Fin og nem opskrift, bruger dog margarine i stedet for smør. Og også lige den lille teskefuld sukker.


mig  -  2015-02-28 13:36:04
For at gøre lidt ekstra kan man brugerne birkes på toppen inden de skal i oven!:)


ronnie  -  2015-02-26 15:01:59
I stedet for smør så brug olie og brødet holder sig en hel uge


sheila fra Ødis  -  2015-02-22 11:42:56
nemt og bage, men kom en spsk. honning i for og søde det lidt og det bruger jeg også til boller, for det gør til det frisk lidt længere


Maja  -  2014-11-28 06:57:22
Brødet smager vildt godt og er nemt at bage. Men jeg vil forslå at bagetiden er en halv time. BAG BRØDET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Christina  -  2014-11-26 16:16:13
JA, fantastisk franskbrød! Tak for opskrift. Alle 3 børn + mand synes også super godt. Bagte 2 brød, sidste skive er spist og dej til 2 nye efterhæver.......


Hajapigen  -  2014-11-17 17:10:50
Jeg byttede 1/5 del af hvedemelet ud med grahamsmel, tilsatte et par tskf. sukker og bagte kun i 30 min. i varmluftsovn... super godt!


Hanne  -  2014-11-14 14:56:13
Super brød


Klintebjerg  -  2014-10-28 21:51:49
Fantastisk brød..


Tine H  -  2014-10-27 19:00:45
Jeg plejer at give brødet en omgang kanel også. Det giver en mere julet oplevelse.


Emil  -  2014-10-27 18:59:31
Er rækkefølgen af ingredienserne ikke fuldstændigt ligegyldigt. Jeg blander bare hele møget i en skål og rører med dejkroge til det ser nogenlunde ensartet ud. Det fungerer fint.


Egon K Mathiesen  -  2014-10-22 17:08:37
Super lækkert fransk / hjemmebagt brød, familien er helt vilde, kommer kun når morfar har bagt BRØDET


Lars  -  2014-10-11 21:11:03
25 min ved 195g alm. ovn og så lige en tsk sukker og brug evt sødmælk:-) Lækkert brød


sofie  -  2014-09-07 15:55:08
Skuffet. Mit brød har overhovedet ikke villet hæve, og jeg har gjort præcis som der stod.


Sanne  -  2014-09-04 14:32:19
Super god opskrift, alt blev spist : )


Ukendt   -  2014-08-14 12:09:54
Når man bager den på nederste rille bliver brødet tørt, før det er færdigt inden i


karin juelsminde  -  2014-07-31 09:22:02
super brød men jeg komme lige lidt sukke


Pia, Vejle  -  2014-07-27 09:33:24
Jeg puttede 1 tak sukker i men fulgte ellers opskriften. I min ovn var brødet bagt færdigt på 35 min. (Ikke varmluft). Brødet blev rigtig lækkert, tak for den gode opskrift!


Lise Rungstrøm   -  2014-04-13 17:04:39
Et rigtig godt brød, den opskrift vil blive gemt 👍


Signe  -  2014-04-10 13:48:50
Super godt brød, men jeg blev nødt til at smide mere mel i end hvad opskriften siger :). Men dejligt svampet brød, jeg har allerede spist et halvt franskbrød alene hihi.


Tim  -  2014-03-27 16:45:37
Det var helt fantastisk brødet og prøvede med en blanding af 100g rugmel og 400 hvede. Det blev virkelig godt, altså helt balstyrisk godt! *LIKE* Mvh. Tim!


Sussie  -  2014-03-13 09:35:07
Kan jeg komme forskellige kerner i 😀☕️


anonym  -  2014-03-12 00:15:28
hej god opskrift tilsatte selv en tsk sukker og det blev lækkert, idag vil jeg bruge halv durummel og halv hvedemel, lidt kardemomme og blå birkes ovenpå


jeanettegrolin  -  2014-02-20 18:51:30
Dette er en opskrift jeg kan bruge og som alle i husholdningen holder af. Mange tak


  -  2013-11-27 11:02:18
Dejlig let og luftigt brød, bruger dog kun vand i stedefor mælk :-)


merete  -  2013-10-11 22:19:20
den er nem at bage, og smager godt;-) god bagelyst


Natasha  -  2013-04-06 13:17:26
Lækker og nem opskrift :) Der kan udfra denne opskrift laves mange variationer. Evt gulerødsbrød, grovere brød.. Har lige fået bestilling fra mine forældre, så har lige bagt 4. Tilsætter birkes, og vupti, så er der lækkert brød :) Tak for et god opskrift.


  -  2013-04-01 16:38:40
super brød ,men kom ca 2 spsk sukker i, det smager dejligt ;-)


ms  -  2013-03-24 14:51:37
Ikke det bedste brød jeg har smagt. Gav det kun 35 min i ovnen.


Zandra Holst   -  2012-12-20 22:44:07
Rigtig lækkert brød . - prøv at blande tørret rosiner, æble og abrikos stykker i og en teske sukker med top og pensel brødet med sammen pisket æg og sukker ( brug håndmixer til massen er tyk og creamet :) super lækkert :) 40 min i alm ovn uden varm luft .


Diana  -  2012-11-13 14:19:12
Lækkert brød og ikke mindst meget nemt! Jeg brugte 1/2 hvedemel og 1/2 grovmel. Det blev super! Vil helt sikkert bage det igen :) Jeg synes dog ikke at det hæver særlig meget? Mon jeg har gjort noget forkert?


Debse  -  2012-11-02 09:09:42
Hej! Nu er det anden gang jeg ved at lave denne franskbrød , og nøj det smager altså vidunderlig!!! :0)


Malou  -  2012-10-18 10:39:36
Så er det smidt i ovnen.. :) Så må vi se, hvad det bliver til. Det ser i hvert fald godt ud


Holger  -  2012-10-09 12:25:27
Hej med Jer! Hjertelig tak for den vidunderlige opskrift, hvis jeg kunne fik I sådan et ordentligt kram. Det bedste brød jeg nogensinde har smagt, I er med i min aftenbøn hver dag. Hjertelig tak og mange knus!


  -  2012-09-20 20:33:22
Det er det bedste franskbrød jeg nogensinde har smagt og lavet før! dejen er virkelig virkelig nem og klistre ikke og når de kommer de kommer ud er de meget fine brune men ikke hårde de kan klart anbefales!!!!


  -  2012-09-19 05:48:57
Jeg sidder i Kina og har hverken vægt eller dl. mål, men opskriften er så lige til at det ikke gør den store forskell, fulgte rådet med lige så meget sukker som salt, det blev et fantastisk godt brød.. SUPER opskrift..


Anna  -  2012-09-18 07:40:12
Jeg bager brødet lige nu, og det ser ud til at det bliver godt:-)


Anonym  -  2012-09-10 14:24:49
Den her opskrift er bare super.


mig  -  2012-09-05 18:21:50
p.s det er en utrolig lækker og nem dej ingen problemer selv de mindste kan være med uden de bliver helt smurt ind i dej tusinde tak Amalie og Johanne.


mig  -  2012-09-05 18:13:15
waow den er super god :) og nej den mangler ikke sukker det er jo også lidt sundere at lade være med at putte sukker i:)


  -  2012-06-17 21:34:35
Perfekt, en opskrift der er simpel, men samtidig smager mega godt - specielt når det lige er kommet ud fra ovnen. Manualen til min ovn sagde dog at jeg max skulle give det 40 minutter på 200 grader, så det gjorde jeg og jeg er rigtig tilfreds med resultatet.


anonym  -  2012-06-12 07:13:29
mega godt brød, men smager bedst med lidt salt oven på!


Elisabeth  -  2012-05-28 08:32:43
Jeg bagte dette brød igår. Dejen er utrolig nem at arbejde med. Jeg brugte dog 35 gram smør istedet for de 25:) Og jeg fulgte det råd at bruge 1 tsk sukker. Brødet er virkelig lækkert. Smager rigtig godt og er stadig blødt efter 1 dag. Mine børn var også helt vilde med brødet:) Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg vil bruge denne opskrift. Jeg bagte desuden også brødet ved 180 grader i varmlufts ovn i ca 35 minutter. Kunne godt have tålt kun 30. Men smager super godt:)


louise   -  2012-05-23 23:39:10
Ja mindre tid i varmlufts ovn, og sukker i , og jeg puttede sort birkes på, og det smagte virkelig godt , absolut en af de bedste franskbrøds opskrifter jeg er løbet på :-) mums mums mums


Christine  -  2012-04-02 09:41:02
Mmh. det smagte helt fantastisk. Min familie og jeg er blevet helt afhængig


Mette Marie  -  2012-03-26 21:37:08
Dejligt og nemt. Synes ikke der mangler noget som helst! :-)


Nanna  -  2012-02-23 15:28:49
Lækkert og nemt brød. Stor ros. Men lad dejen hæve to timer, så bliver den super lækker :)


Line  -  2012-02-08 11:08:21
Jeg bager 5 stk om ugen og ungerne elsker det! Mislykkes aldrig. Kommer ligemeget sukker i som salt. Bliver bare kanon og alle vil altid have opskriften.


resepigen  -  2012-01-22 17:23:10
Mmm.. det er bare lækkert min kæreste elsker det.. hihi..


Søs  -  2012-01-20 03:25:24
Det er et lækkert brød, men en anelse sukker skader ikke. For os der er begyndt at komme op i årene er det tilmed en opskrift man kan huske uden ad.


Jan  -  2012-01-15 16:38:28
det er en god opskrift, jeg har udvidet det lidt med et fad med vand i bunden samt bruger honning og så tilsætter jeg solsikkekerner/græskarkærner.


anne  -  2011-12-28 15:13:53
Dejligt brød. Jeg tilsatte 2 revne gullerødder, lidt solsikkekerner og 1 tsk sukker. Efter pensling dryssede jeg sesamfrø på. Virkelig godt brød! Mmmh


  -  2011-12-10 15:39:13
Fik 10 fra min kæreste (3. brød, jeg har bagt i hele mit liv). Kompliment og karakter hermed givet videre til rette :-)


Mike  -  2011-12-05 23:41:32
Den er rigtig god men min dej blev dog ikke så flot glad og rund som dem på billedet og skorpen blev ikke helt sprød så gav den 10 på grill mens jeg holdte øje med brødet så den fik en flot skorpe ellers rigtig fint brød


anonym  -  2011-10-26 13:16:46
det er den bestde opskrift jeg har prøvet af franskbrød :)


Daniella  -  2011-10-01 16:46:48
Bager selv rigtig meget brød, men var aldrig kommet frem til sådan et godt resultat uden den hjælp fra dig.. Knus her fra (-:


BSP  -  2011-08-17 00:49:22
Bagte det på nederste rist !!


BSP  -  2011-08-17 00:48:13
Jeg er M men jeg har bagt mange franskbrød og en ting er sikkert, jeg bager ALDRIG mere andre franskbrød en dette her. Jeg ville gerne give det 20 point men det kan man ikke så et stort 10 tal herfra. SUPERB !!!!!! Kom lidt sukker i (den smule tåles også af diabetikkere)Bagetiden ved 200 gr. i 45 min. er ok. Tak for opskriften.


Ninna  -  2011-07-28 16:47:06
Jeg er ikke god til det med bagning, men idag ville jeg prøve. Det blev til 2 store og lækre franskbrød. Tusind tak fordi, vi må bruge din opskrift.


Numme boller  -  2011-07-01 15:42:13
skide go!! :D endnu ikke bagt :D


may munch  -  2011-06-21 14:42:36
Et rigtig godt brød,har dog tilsat en god spk sukker, og bage tiden i varmluftovn var på 180 grader nederste rille og i 30 min.


Mia. J  -  2011-06-15 11:05:33
Tror jeg vil lave frisk morgen brød idag :) nu prøver vi denne opskrift... glæder mig til og smage resultatet, for lækkert ser det jo ud :)


Ukendt  -  2011-05-31 20:23:03
hej vil prøve at lave dette brød igen sidste gang gik det som smurt. super brød easy to make og det smager EKSTREMT!! godt. tak for opskriften :D


Emma  -  2011-05-05 18:18:22
fantastiksk brød!!!!!!!!!


Tanja  -  2011-04-21 19:20:51
Jeg har lige lavet denne, med honning i :) Jeg lavede en dobbelt portion, fordi de fleste opskrifter herinde, der er 1 portion ikke nok.. Men en dobbelt portion blev ret stor, så jeg tror ved denne er en enkelt nok *g* Jeg bagte dem i 40 min nederst i ovnen på en plade med bagepapir på, og det passede fint med tiden :)


Anonym  -  2011-03-14 18:52:54
Dejligt brød - og fed konsistens Jeg prøvede at putte en lille teske honning i, og det gjorde bare brødet endnu mere fantastisk! :)


Letten  -  2011-03-06 12:12:10
Dejligt nemt brød. Jeg bagte det i silikoneform på midterste rille ved 200 grader varmluft i 20 min. Tog det ud af formen og bagte det endnu 5 min. Sprødt og lækkert.


mia  -  2011-03-02 13:45:15
den er totalt god alle skulle prøve den :)


sabine  -  2011-02-24 15:26:29
super godt... jeg puttede græskarkerner i og det virker også :)


  -  2011-02-15 10:16:55
Virkelig en fantastisk opskrift :) 1000 Tak.!


maria  -  2011-02-13 07:45:17
Hej lavede brødet forleden super godt brød jeg manglede dog et eller andet i det. kom selv lidt sukker i. Rigtig god skorpe :) Nu vil jeg prøve igen med lidt mere smag i.


  -  2011-02-08 17:00:19
Opskriften er direkte fra 'God mad let at lave'. Det bliver den selvfølgelig ikke dårligere af.


Johnny sørensen  -  2011-01-12 14:34:14
Så fandt jeg en opskrift som JEG kan lykkes med thank you amalie og johanne


eva  -  2011-01-03 13:40:56
jeg bruger opskriften til madpakke brød, hvor jeg putter forskellige kerner i, for at gøre dem lidt mere sunde. Ungerne er vilde med det. Bare lidt salat og et stykke pålæg


Christian Kring Labæk  -  2011-01-02 04:50:18
DET HER BRØD ER f* GODT! jeg føler simpelthen den største glæde når jeg indtager dette fantastiske lille stykke mesterværk. Eftersmagen er helt utrolig og konsistensen er virkelig god. TIP: prøv med 200 gram margerine, det giver langt mere blødhed og en bedre og mere lun smag


Morten  -  2010-12-16 18:46:23
Fantastisk ! Også godt som boller. Man kan også uden problemer udskifte mælk med vand og smør med olie.


Lisbet  -  2010-12-10 19:17:15
Super lækkert brød. Nu har vi bagt det 2 gange og det bliver ikke sidste gang + det kan holde sig i 3-4 dage.


Vita  -  2010-12-10 16:51:23
Fint brød, men syntes der er for meget mel i. Men smager godt.


Jacob  -  2010-12-03 23:12:04
Det er bare helt perfekt til en hyggeaften foran TV'et. Bagetiden passer ikke helt i min ovn, men ellers er alt godt :)


kenneth schmidt  -  2010-11-18 09:42:50
super god opskrift nem at følge og smager super godt kan godt laves en anden gang


Helle  -  2010-10-06 19:42:07
Super godt franskbrød, det bedste jeg har bagt ! Og med varmluftovn skal det kun bage i ca. 35 min. Jeg tilsatte også lidt sukker, det blev perfekt. ;o)


  -  2010-09-18 18:14:27
Uhm! Lækkert brød til en lørdag morgen, hvor alt ikke behøver være fyldt med klid og spelt ;)Jeg tilsatte en lille spsk. sukker og dryssede til slut lidt sesam på toppen. Og så fik det kun 30 min. i varmlouftsovn


smilende søs  -  2010-08-15 10:45:35
Det er et fantastisk lækkert brød og helt sikkert ikke sidste gang jeg har lavet det. Jeg puttede en håndfuld 5-korns blanding i og 2 1/2 tsk sukker i til en dobbelt portion,hvor vi derved fik 2 lækre franskbrød, og det blev bødet bestemt ikke dårligere af ;-) Tusind tak for en rigtig, rigtig god opskrift, som allerede er blevet videre givet til flere medlemmer i familien ;-)


Conny  -  2010-07-18 20:42:01
super god. Nogen gange kommer jeg rosiner i brødet, og så smager det ligesom min farmors franskbrød. Og gerne med smør på. Denne opskrift har jeg brugt mange gange, og hver anden gang med rosiner i, og de søder også brødet noget mere.


Sara  -  2010-07-18 14:20:43
Jeg har bagt dette brød flere gange og det er rigtigt godt! Jeg tilsætter væsentligt mindre mel så det stadig klister lidt når jeg former det, så bliver det ikke så hurtigt tørt :-)


Mie  -  2010-05-16 12:09:29
Rigtig lækkert børd og super nemt at lave tusind tak for den gode opskrift, jeg er ikke i tvivl om at det blivet dette brød også næste gang jeg bager !!


Kitty  -  2010-03-06 14:41:26
Mega super lækkert brød... Jeg tog lige umod det råd med at komme en teske fuld sukker i, og mums.. det var lige prikken over i'et...:D Det kan klart anbefales til alle andre ! Men lidt kortere tid i ovnen, ved en varmluftsovn... :D 25-30 min.


Malene  -  2010-03-05 21:47:40
så er der 10 min. tilbage i ovnen...nøj det ser lækkert ud. Frygtede ellers, at jeg havde dræbt gæren, da det næsten ikke hævede...men nu er det stort og flot. Glæder mig til, at smage det. Har smidt en pose blandet græskarkerner og solsikkekerner i, og lidt grahamsmel. Er spændt!


anonym  -  2010-02-18 10:58:42
det er bestemt ikke lige mig, syntes der mangler noget.


anonym  -  2009-11-22 14:39:07
det var ok brød men den manglede lidt sukker... jeg skulle holde brunch med nogle veninder, og de synes også det smagte godt. så prøver det måske også en anden gang.


Lasse  -  2009-10-31 18:16:09
Pragtfuldt brød!! En teske sukker med top gør lige det ekstra..


kisser  -  2009-10-09 09:54:02
det skal ikke bage så lang tid som der står i opskriften , slet ikke i en varmluftovn.


kisser  -  2009-10-09 00:15:16
jeg har bagt dette brød 3 gange og hver gang er det blevet kanon godt... hele familien er vilde med det :-))


Jesper  -  2009-09-07 05:43:46
God opskrift, jeg har lavet dette brød 5-6 gange nu, i starten fulgt opskriften helt nøjagtig, nu skifter jeg noget af melet ud med grovere mel (rugemel el mørkt mel)


sicilie  -  2009-05-08 21:46:08
mega godt brød


Lilian  -  2009-05-04 14:33:47
DET BEDSTE BRØD NOGENSINDE! JEG ELSKER DET! Jeg holdte en lille komsammen igår, og alle gæsterne elskede brødet. Det kan jeg takke jer for, johanne og amalie. PS. Prøv det!!


  -  2009-04-10 16:18:00
bagetiden stemt ikke heltr overens med opskriften. men ok brød


ingrid  -  2009-02-04 13:31:45
ej hvor var det et fantastisk brød det var det bedste jeg har smagt længe. super mange tak amalie og johanne (: det bliver bagt hver morgen!


Johanne  -  2009-01-15 08:14:44
Super lækkert franskbrød. det smager også godt selvom det er 2 dage gammelt.


adi  -  2008-12-18 14:38:50
Tak for en super opskrift. Jeg bage aldrig men bestemte mig for at prøve og det gik som smurt:O) Tak for hjælpen.... knus adi....


Anonym  -  2008-10-16 12:11:49
Brødet er godt, men der mangler lidt sukker. Man skal heller ikke bage det på nederste rist.