Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kaj Kage - Kajkage

Kaj Kage - Kajkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 9 stk.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Lagkagebunde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
2 lagkagebunde
 abrikos- hindbær eller jordbærmarmelade
 
 Smørcreme:
100 g.smør
1.75 dl.flormelis (sigtet)
2 tsk.mælk
 rød frugtfarve
 vanille- eller jordbæressens
 
9 chokoladepastiller halverede
 
 Grøn marcipan (grøn glasur kan også bruges)
 
 slik til pynt (fx lakridskonfekt)
 
 Evt. rød marcipan til tunger.
 


Opskrift:

Med en ca. 5 cm udstikker udstikker du lagkagebundene, undgå den mørke kant, stykkerne lægges sammen to og to med marmelade.

Smørret piskes i en mellemstor skål med en håndmixer, til det er glat. Tilsæt flormelis og mælk og bliv ved med at piske, til det er let og cremeagtigt. Farves med rød frugtfarve og smages til med vanille eller jordbæressens.


Fordel denne smørcreme på kagestykkerne, gem 1 spsk af smørcremen.

Cremen formes til en halvkugle over hver kagebund; glattes med en bredbladet kniv.

Sæt de halve chokoladepastiller (som ører) fast på siden af kagerne med resten af smørcremen. Sæt kagerne på en bakke; afkøles i køleskab i 2-3 timer, eller til de er faste.


Den grønne marcipan rulles - og stikkes ud, og formes over kagerne. Det nederste af bunden kan evt. dyppes i smeltet chokolade. Frøerne pyntes med lakridskonfekt som øjne og fødder. Skær forsigtigt en mund ud med en spids, skarp kniv.

Tips:

Øjnene kan også lave med en lille klat hvid glasur og bagefter med en lille bitte klat tempereret mørk chokolade som propil, - tungen kan evt.laves med lidt rød marcipan.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (418 stemmer)

Opskriften er vist 65927 gange,
og udskrevet 788 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Asta  -  2015-03-14 13:04:11
Mmm kajkage!! Rigtig god trods mor's protester tror jeg godt jeg kan overbevise hende med den søde frø som smager af marcipan😄


  -  2013-11-09 10:05:34
Jeg brugte 1 bund til 7 kager. Men undre mig over noget.... Hvornår er frøer (som en kajkage jo er) begyndt at ha øre?? Oo Jeg brugte så dobbelt op med creme for ja der var der ikke nok.


Pia  -  2013-06-23 22:17:01
Brug friske/frosne hindbær istedet for essens, det smagte fantastisk - jeg brugte lidt mere flormelis og stillede det koldt inden jeg kom det på bunden så blev det mere stift.


Lin og Monica  -  2012-10-28 17:23:53
Kajkager failed


...  -  2012-03-28 15:23:35
Jeg vil forsøge at lave en stor i stedet for ni små, kan man det??


  -  2012-02-14 14:34:48
der er for meget smør i cremen skær lidt ned på smøren


  -  2011-07-27 21:23:47
Ellers er den opskrift på Dr. Oetkers hjemmeside meget bedre, og mere detaljeret :)


  -  2010-08-27 11:23:39
Puuha, cremen smager af smør med sukker. Ikke lige min smag. Idéen med jordbær mousse lyder bedre.


  -  2010-08-09 20:43:11
Det kan anbefales at bruge jordbærmousse istedet for smørcreme


  -  2010-08-02 13:56:14
Jeg kunne ikke få smørcremen til at smage af andet end smør, desværre.


  -  2010-03-08 20:43:49
Præcis der er hverken nok creme eller bunde, men ellers er de lækre..


  -  2009-05-28 16:46:01
Præcis. Lige mine ord, alt for lidt ingredienser, men de smager skønt.


  -  2009-02-15 17:33:07
Der er ikke nok ingredienser. Og man kan ikke nøjes med to lagkagebunde til ni kajkager. Men ellers smager de godt. Man skal bruge tre lagkage bunde, men så får man ti kager. Og dobbelt så meget smørcreme. Mindst.