Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brun oksefond

Brun oksefond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseben

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Brun oksefond, billede 4 Brun oksefond, billede 1 Brun oksefond, billede 2 Brun oksefond, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4-5 kg.okse kraftben
 top af 3-4 porre eller 2 hele porre
1-2 gulerødder
1 persillerod
2 løg
0.5 knoldselleri eller 4-5 stilke blegselleri
 salt
 olie
 


Opskrift:

Kalvebenene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt. Benene brunes til de har taget farve, dog uden at blive sorte.

Grøntsagerne skal skæres ud og brunes let i gryden i olien. Benene tilsættes, dækkes med koldt vand. Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere. sørg for at skumme fedtet af overfladen undervejs.

Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig. Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug.

Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 29543 gange,
og udskrevet 450 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helle  -  2010-02-16 14:47:32
Udemærket fond. Jeg har tilføjet timian, laurbærblade og pebberkorn som jeg har puttet i en tepose og bundet knude på.