Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Couscous

Couscous, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 dåsekikærter eller 0.5 kop tørrede
500 g.lammekød fra bov eller nakke, skåret i tern
2 spsk.smør
0.25 tsk.gurkemeje
1 knsp.safran
 peber
0.5 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.cayennepeber
1 tsk.paprika
2 laurbærblade
2 dl.bouillon
3 løg skåret i 4 måner
2 fedknust hvidløg
1 spsk.olie
0.5 tsk.kanel
0.5 tsk.sukker
2 gulerødder skåret i mønter
2 courgetter skåret i tykke mønter
2 majroer
3 tomater eller 0.5 dåse tomater
 0.5,"dl.","rosiner
50 g.smuttede mandler
 
 Couscous:
300 g.couscous
1 tsk.salt
8 dl.kogende vand
40 g.smør
 


Opskrift:

Tørrede kikærter sættes i blød natten over. Puttes i frisk koldt vand og koges ca. 1 time til de er møre. Når de er afkølede kan den yderste skal fjernes. Dette har dog kun en æstetisk betydning.

Tænd ovnen og indstil den på 150C.

Smelt smørret i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen.
Brun lammekødet heri, tilsæt krydderierne og lad dem stege 1 minut ved lav varme.
Tilsæt bouillon, bring gryden tilbage til kogepunktet, læg tætsluttende låg på, sæt gryden i ovnen, og lad retten stå her i 1 1/2 time.

Varm olien i en lille gryde, læg løg og hvidløg heri og lad det stege ved svag varme i 5 min. Tilsæt sukker, kanel, rosiner og lad det simre lidt.

Når lammet har stegt i en time, tages gryden ud af ovnen, grønsager, kikærter, løg og rosiner tilsættes.
Sæt gryden tilbage i ovnen og lad retten stege endnu en 1/2 time. Smag retten til med salt og krydderier, tilsæt hakket persille og mandlerne.

I mellemtiden puttes couscousen i en gryde. 8 dl vand bringes i kog, salt puttes i, og vandet hældes på couscousen. Læg låg på og lad det stå i 5 min. Tilsæt smørret, rør rundt og læg låg på igen, og lad gryden simre over svag varme i 5 min.



Tips:

Couscous er egentlig en tidskrævende ret, men man kan snyde lidt ved at anvende kikærter på dåse.

Retten kan også laves på komfuret, i så fald bør stegetiden nedsættes til en time.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (9 stemmer)

Opskriften er vist 18599 gange,
og udskrevet 252 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu