Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Citronformage

Citronformage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 æggehvider
4 æggeblommer
130 g.sukker
3 citroner
4 blade husblas
2.5 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Pisk æggehviderne stive i en helt ren (fedtfri) beholder på røremaskinen ved mellemste hastighed. Hæld i en anden skål.

Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende ved mellem-høj hastighed på røremaskinen.

Læg husblas-bladene i et litermål med koldt vand.

Vask citronerne og riv det gule skind af 1 af citronerne MEGET fint på et rivejern og kom det i æggeblommerne.

Pres saften over i en skål.

Kom den bløde husblas (med det vand, der hænger ved) i en lille tefalgryde og opvarm langsomt, til husblasen smelter (tager 1/2-1 min). Tag fra varmen og rør citronsaften grundigt i. Hel det hele i æggemassen under piskning.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i æggemassen.

Vend æggehviderne forsigtigt i og "skær" i hviderne til de fordeles.

Hæld i 8 portionsgals (á 2 dl).

Dæk med film og sæt på køl i 2-3 timer.


Tips:

Til 8 personer - skal forberedes mindst 2 timer før servering. Til en form på ca 1-1,5 liter eller 8 portionsglas.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (15 stemmer)

Opskriften er vist 16781 gange,
og udskrevet 838 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

kjø  -  2012-09-04 20:24:12
I min ungdom var et blad husblas dobbelt så langt som det er i dag. Vejer dagens blade alligevel ligeså meget? Det er længe siden jeg har lavet fromage, og det vil være ærgerligt at skulle kassere et mislykket forsøg på grund af for lidt eller for meget husblas.