Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalvekarbonader med sardeller, spinatlasagne og bagte kartofler

Kalvekarbonader med sardeller, spinatlasagne og bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Kalvekarbonader:
400 g.hakket kalvekød
1 lilleløg
1 æg
2 spsk.kapers
6-8 sardeller (evt. benfri sild)
3 spsk.hvedemel
15 g.smør
1 spsk.olie
1 citron
 
 Spinatlasagne:
3 fedhvidløg
10 g.smør
450 g.frossen spinat
2 spsk.hvedemel
2 dl.letmælk
1 tsk.olivenolie
3/4 kg.tomater
 oregano
10-12 lasagneplader
50 g.30% ost
 
3/4 kg.mellemstore kartofler
1 spsk.olivenolie
1 spsk.herbes de provence krydderi
 


Opskrift:

Sæt spinaten i køleskabet til optøning dagen før eller tø den evt. op i mikrobølgeovn.

Kalvekarbonader:
Bland hakket kalvekød med finthakket løg, æg, kapers og hakkede sardeller. Krydr med peber. Lad farsen hvile mens tilbehøret tilberedes:

Vask og halver kartoflerne. Pensl med lidt olie og drys med provence krydderi, salt og peber. Bag kartoflerne 35-45 min. ved 225 grader, til de er møre.

Svits hakket hvidløg i smør og tilsæt optøet, knuget spinat. Drys mel i spinaten og tilsæt mælk. Lad det koge 2-3 min og krydr med salt og peber. Pensl et ildfast fad (et lasagnefad) med olivenolie. Skær skiver af tomat og læg dem i fadet, krydr med oregano, salt og peber. Læg herefter et tyndt lag spinatstuvning og så et lag lasagneplader. Fortsæt lagene og afslut med et lag spinatstuvning. Drys revet ost over og bag lasagnen sammen med kartoflerne, ca. 35-45 min til overfladen er lysebrun.

Form fire kalvekarbonader. Vend dem i mel og steg dem i smør og olie på panden ved middelvarme i ca. 5-7 min på hver side, til de er gennemstegte. Pres citronsaft over.

Tips:

Gem resten af sardellerne til kold kartoffelsalat med fintsnittede forårsløg eller porrer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7985 gange,
og udskrevet 140 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god - vi havde nu ingen sardeller, men e blev gode alligevel