Kalvekarbonader med sardeller og spinatlasagne

Kalvekarbonader med sardeller og spinatlasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kalvekarbonader:
400 g.hakket kalvekød
1 lilleløg
1 æg
2 spsk.kapers
6-8 sardeller (evt. benfri sild)
3 spsk.hvedemel
15 g.smør
1 spsk.olie
1 citron
 
 Spinatlasagne:
3 fedhvidløg
10 g.smør
450 g.frossen spinat
2 spsk.hvedemel
2 dl.letmælk
1 tsk.olivenolie
750 g.tomater
 oregano
10-12 lasagneplader
50 g.30% ost
 
750 g.mellemstore kartofler
1 spsk.olivenolie
1 spsk.herbes de provence krydderi
 
Opskrift:
Sæt spinaten i køleskabet til optøning dagen før eller tø den evt. op i mikrobølgeovn.

Kalvekarbonader:
Bland hakket kalvekød med finthakket løg, æg, kapers og hakkede sardeller. Krydr med peber. Lad farsen hvile mens tilbehøret tilberedes:

Vask og halver kartoflerne. Pensl med lidt olie og drys med provence krydderi, salt og peber. Bag kartoflerne 35-45 min. ved 225 grader, til de er møre.

Svits hakket hvidløg i smør og tilsæt optøet, knuget spinat. Drys mel i spinaten og tilsæt mælk. Lad det koge 2-3 min og krydr med salt og peber. Pensl et ildfast fad (et lasagnefad) med olivenolie. Skær skiver af tomat og læg dem i fadet, krydr med oregano, salt og peber. Læg herefter et tyndt lag spinatstuvning og så et lag lasagneplader. Fortsæt lagene og afslut med et lag spinatstuvning. Drys revet ost over og bag lasagnen sammen med kartoflerne, ca. 35-45 min til overfladen er lysebrun.

Form fire kalvekarbonader. Vend dem i mel og steg dem i smør og olie på panden ved middelvarme i ca. 5-7 min på hver side, til de er gennemstegte. Pres citronsaft over.

Tips:

Gem resten af sardellerne til kold kartoffelsalat med fintsnittede forårsløg eller porrer.





karakterer:
Opskriften er vist 9630 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god - vi havde nu ingen sardeller, men e blev gode alligevel