Matjesfilet hausfrauenart (Matjessalat)

Matjesfilet hausfrauenart (Matjessalat), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SalaterRet : Salater - Fiskesalater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 matjesfiletter
1 lille salatagurk
2 æbler
 citronsaft
2 gulerødder
1 bdt.Forårsløg
1 bdt.Purløg
1 bdt.Dild
2.5 dl.cremefraiche
 salt
 sort peber
 sukker
 
Opskrift:
Udvand matjesfiletterne, lad dem dryppe af og skær dem i mundrette stykker. Skræl agurken og halver den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver. Skræl æblerne, fjern kernerne og skær ligeledes frugtkødet i tynde skiver. Dryp lidt citronsaft på æbleskiverne, så de ikke bliver misfarvede. Gør gulerødderne i stand og skær dem i tynde strimler.

Skyld purløg og dild og hak dem fint. Smag cremefraiche til med salt, peber, sukker og citronsaft og tilsæt krydderurterne. Læg stykkerne af matjessild ned i en skål. Tilsæt grønsagerne og fløde-krydderurtesaucen. Bland det hele sammen.

Server matjessalaten afkølet. Hertil spiser man brød efter smag.





karakterer:
Opskriften er vist 13747 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-06 13:34:13
Dressingen kan også smages til med lage fra syltede agurker eller sennep

  -   2008-09-06 13:27:22
Den hollandske matjes-sild er nærmest en rå sild da den kun har ligget i saltopløsning i et døgn, i modsætning til den svenske matjes-sild som i bund og grund er en kryddersild.