Jordbærvacherin

Jordbærvacherin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Isen:
250 g.jordbær
125 g.sukker
2.5 dl.piskefløde
 
 marengs:
3 æggehvider
125 g.sukker
2 g.salt
 
 Til pladen:
10 g.smør
 hvedemel
 
 Pynt:
 flødeskum
 
Opskrift:
Isen:
Jordbærrene skylles hurtigt og bladene pilles fra. Bærrene pureres i en grøntsagskværn eller blender og passeres gennem en fin sigte.
Blandes med sukkeret.
Fløden piskes let og jordbærrene blandes forsigtigt heri med en træslev.

Blandingen fordeles i 4 portionsforme og stilles i fryseren i 4-5 timer.

Marengs:
Hviderne piskes meget stive, hvorefter sukker og salt forsigtigt tilsættes. En bageplade smøres og drysses med mel.
De stive hvider kommes i en sprøjtepose (evt. en lille plasticpose, hvor man klipper hjørnet af). Marengsen afsættes på bagepladen i 8 små bunde der svare i størrelse til formene med isen. Pladen sættes i ovnen natten over ved 90 grader.

Ved servering tages isen ud af formene, anrettes mellem to marengsbunde og pyntes med lidt flødeskum





karakterer:
Opskriften er vist 10348 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu