Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog.
Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt.
Koge 1½-2 timer.
Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).
Tungen lægges på køl til den er helt afkølet, evt. til næste dag.
Skæres i tynde skiver til pålæg.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(10 stemmer)
Opskriften er vist 32380 gange, og udskrevet 222 gange.
Kommentarer
Per - 2008-09-16 19:50:42 Tungen på billedet har desværre ikke ligget længe nok i sprænglagen, derfor de lidt grå farver, den skulle have været lyserød hele vejen igennem.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider