Sprængt kalvetunge til pålæg

Sprængt kalvetunge til pålæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :
Sprængt kalvetunge til pålæg, billede 4 Sprængt kalvetunge til pålæg, billede 1 Sprængt kalvetunge til pålæg, billede 2 Sprængt kalvetunge til pålæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 
 rigeligt vand
 evt.salt
 
Opskrift:
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås). Tungen lægges på køl til den er helt afkølet, evt. til næste dag.

Skæres i tynde skiver til pålæg.


karakterer:
Opskriften er vist 38116 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2008-09-16 19:50:42
Tungen på billedet har desværre ikke ligget længe nok i sprænglagen, derfor de lidt grå farver, den skulle have været lyserød hele vejen igennem.