Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogetid for hamburgerryg

Kogetid for hamburgerryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kogetid for hamburgerryg, billede 4 Kogetid for hamburgerryg, billede 1 Kogetid for hamburgerryg, billede 2 Kogetid for hamburgerryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hamburgerryg, rå
   


Opskrift:

Hamburgerryggen lægges i en lille gryde. Dækkes med vand. Lad vandet koge op til det skummer.

Skum af og skru ned for varmen og læg låg på. Koges ved svag varme i 20 minutter.

Tag gryden fra blusset og lad kødet hvile i vandet i 30 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (130 stemmer)

Opskriften er vist 544372 gange,
og udskrevet 1220 gange.


Energi:
KJ total 4064 (967 kcal)
KJ pr. Pers. 1016 (241 kcal)
Vægt ialt 800 gram
Vægt pr. Pers. 200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 508 KJ (120 kcal)
Protein 18.4 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rasmus H  -  2017-04-02 16:49:28
Grunden til at man skal gennemstege svinekød er pga. forekomsten af en parasit der ikke er fundet i dansk kød siden 1930. MRSA, salmonella og what not sidder på overfladen af kødet og dør når det koges. Der sker absolut intet ved ikke at gennemstege svinekød, google det.


Bo møller   -  2017-03-13 18:12:58
jeg vil nu ca sige 45min pr kilo og derefter ville i suppen.. :)


Børge P.  -  2017-02-04 10:53:32
Alle producenter af div.hamburgerrygge anbefaler en kernetemperatur på min. 75 grader, så undgå at blive syg og følg deres råd - de ved dog trods alt bedst. Og mht. at den så bliver tør? Nej det gør den ikke hvis den er tilberedt korrekt. Lad den simre til en temperatur på ca. 65 til 70 grader, derefter skal den hvile i kogelagen i min. 20 min. og så pakker jeg den ind i alufolie og lader den hvile i ydeligere 20 min. og den bliver aldrig tør!


Torben L.  -  2016-12-31 10:02:35
Hvordan måles kernetemperaturen når stegen er dækket af kogevand? Kan et stegetermometer (ikke elektrisk) tåle at blive dækket af vand???


  -  2016-11-11 15:22:13
Hahaha.. Vandet koger sgu da ikke ved 79 grader..


Jens R.  -  2016-07-07 11:12:04
En hamburgerryg skal ALTID have en kernetemperatur på 75 grader, da den ellers ikke er færdigtilberedt. Man kan faktisk blive endog meget syg ved at spise halvråt svinekød,især i disse tider med multi-resistente bakterier i vores svinestalde - jeg ville ikke turde spille hasard med mit helbred. ps. De fleste hamburgerrygge indkøbt i supermarked, er i dag IKKE røget, men tilsat røgaroma, og derfor SKAL de have en kernetemperatur på minimum 75 grader.


Jes  -  2016-03-22 13:47:21
Jeg har flere gang med held kogt kødet i den Vacuum pose det kom i, kødet bliver ikke tør med denne metode.


  -  2015-02-21 20:39:37
He Henrik mon kogevand på 79 grader celcius koger ?? centromtemperaturen skal som minimum være 75 hvis vi taler om at undgå at blive syg,


Henrik  -  2014-02-01 13:56:21
Kogevandet skal altid være 79 grader varmt.


Cecilia  -  2013-11-28 14:16:57
Jeg har prøvet at blive syg af st den var før lidt kogt. Aldrig menem men nu har jeg en på lidt over 1000 skal den ikke have over en time? Er de bedre og koge og ik bruge ovn?


IngeHH  -  2013-10-29 14:41:39
Jeg ville aldrig koge en hamburgerryg så kort tid. 50-60 min. - før er den ikke færdig.


Beth  -  2013-02-21 14:20:22
Fulgte opskriften og kommentarerne. Hamburryggen blev perfekt! En rest kan opbevares i den kolde lage; og vil være meget saftig næste dag - kold.


CGH  -  2011-04-08 18:02:04
En hamburgerryg skal kun lige være kogt det allermest nødvendige. Husk på, at den også er røget. Opskriften her er perfekt til undgåelse af tørt, kedeligt kød. Lad den roligt trække i suppen, til du er klar med resten af tilbehøret, her behøver du ikke at være helt så nøjeregnende med tiden.


KE Kamstrup  -  2011-01-01 03:17:19
En rå hamburryg skal koges ved 80-90 grader, gerne tilsat lidt løg , laubær, og gulerødder, til kerne temp. 60 grader( brug elektisk stegetermometer), derefter tages den af blusset, og trækker i det varme suppe til slut temp. 67-68 grader. Så har man en perfekt kogt hamburryg som er saftig og mør.


Michael Jonassen  -  2009-02-17 16:16:29
Måske er det bare mig, men jeg synes altid at tidsangivleser ikke holder og jeg gider ikke spise rå mad. Skal selvfølgelig heller ikke være skamkogt, men efter min mening skal en hamburgerryg koge ca 50 minutter og hvile 15-20. Så er den kogt uden at blive tør.