Kalvefrikadeller med kartoffelmos og porre-timiansauce

Kalvefrikadeller med kartoffelmos og porre-timiansauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Frikadeller:
500 g.hakket kalvekød
1 løg
4 fedhvidløg
10 småcornichoner
2 æg
50 g.rasp
1.5 dl.piskefløde
2 tsk.tørret oregano
2 tsk.dijonsennep
 salt
 peber
 smør til stegning
 
 Kartoffelmos:
1.5 kg.store kartofler
2.5 dl.sødmælk
2.5 dl.kogevand
1 tsk.Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
 sauce:
2 porrer
1 tsk.tørret timian
15 g.smør
1 tsk.honning
1 tsk.hvidvinseddike
2.5 dl.grøntsagsbouillon
1 spsk.maizena
1 dl.tykmælk
 salt
 peber
 
Opskrift:
Frikadeller:
Hak løg og hvidløg. Skær cornichoner i små stykker og rør dem i kødet sammen med de øvrige ingredienser.
Smelt smør på en pande og form frikadeller af farsen. Brun frikadellerne i ca. 2 min. på hver side, skru ned til middel varme og steg frikadellerne i ca. 4 min. på hver side til de er gennemstegte.

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i rigeligt vand til de er møre. Si kogevandet fra og gem det. Pisk kartoflerne med en håndmixer. Tilsæt kogende mælk og kogevand, indtil mosen har en lind konsistens. Smag kartoffelmosen til med muskatnød, salt og peber.

Sauce:
Skær porrerne i tynde ringe, skyl dem og lad dem afdryppe i en sigte. Svits porrer og timian i smørret til porrerne er bløde. Tilsæt honning og eddike og kog op. Tilsæt bouillon og kog i ca. 5 min. Rør maizena med tykmælk og rør det i saucen. Kog saucen i 3-5 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 15738 gange,
og udskrevet 476 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu