Mudcake

Mudcake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : nielsen20

Indsendt :     

Ingredienser:
125 g.smør
75 g.god mælkechokolade fx Valrhona eller Lindts (alm. Er lige så godt)
220 g.sukker
1.25 dl.mælk
150 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.vaniljepulver
1 stort æg
2 spsk.kakaopulver
300 g.god mælkechokolade fx Valrhona eller Lindts (alm. Er lige så godt)
2 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Flager af høvlet hvid chokolade
 
Opskrift:

1. Hak chokoladen fint. Rør smør, 75 g chokolade, sukker og mælk sammen i en gryde til det er ensartet, men det må IKKE koge. Kom blandingen i en stor skål og afkøl det 15-20 min.
2. Rør ægget i. Sigt hvedemelet og kakaopulver i sammen med bagepulver og vaniljesukker.
Smør en springform 22 cm i diameter. Læg et udklippet stykke bagepapir i bunden af formen (brug evt. 2, kagen er svær at dele i 2.).
3. Fordel dejen i formen. Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 min på den midterste ovnribbe.
4. Hak de 300 g mælkechokolade. Kog piskefløden op i en gryde. Kom chokoladen i og tag gryden fra varmen. Rør til chokoladen er smeltet. Afkøl cremen i køleskabet NATTEN OVER.
Pisk cremen igennem med en håndmikser til den bliver lidt luftig. Hvis chokolademassen er meget fast, skal den bare stå ved stuetemperatur til den er mulig at piske.
5. Skær hver kage i 2 dele. Fordel et lag creme mellem kagebundene. Smør til sidst resten af cremen over kagen (eller med chokoladeglasur). Lad gerne kagen trække et par timer. Pynt kagen med høvlet chokolade.


Tips:

Kan med fordel serveres med frisk frugt/en kop kaffe. (smager rigtig godt med vaniljeis til.





karakterer:
Opskriften er vist 18657 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (67 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-11 18:52:03
2 gange kagen kan være i min runde kageform. med indsats

  -   2010-04-30 13:01:35
Super kage. Dog kan den være lidt svær at dele i to, plejer som regel at bage den i to omgange så man slipper for risikoen for at ødelægge den.

  -   2009-10-08 22:51:48
Virkelig god kage. Pynter den med marshmallow-fondant Laver generelt to gange kagedej og en gang fyld - så bliver kagen højere og lidt "flottere" synes jeg :)

  -   2009-07-03 17:39:32
virkelig god kage. kan anbefales