Punjabi-majsbrød (Makki Ki Roti)

Punjabi-majsbrød (Makki Ki Roti), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Majsmel

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :     

Ingredienser:
400 g.majsmel
 salt
1.25 dl.kogende vand
 smeltet smør
 
Opskrift:
Kom majsmel og salt i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld det kogende vand heri og rør rundt med en træske så det bliver en fast stiv dej. Del den i 12 kugler og rul hver af dem ud til en pandekage på 3 mm tykkelse.

Steg dem på en jernplade i lidt olie til de er brune på begge sider og pensl dem med lidt smeltet smør.

Hold dem varme i ovnen indtil alle brød er bagt og server dem med mere smeltet smør.

Der kan laves mange interessante variationer over denne basisopskrift ved at tilsætte den kommen, frisk koriander eller andre krydderier. Der bliver 12 brød af denne portion.

Tips:

Dette brød, der er let at lave kommer fra punjab. Dejen er lettere at lave i hånden, da den let bliver for sej i en blender.





karakterer:
Opskriften er vist 16036 gange,
og udskrevet 277 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-27 15:17:42
måske denne opskrift er havnet i en forkert rubrik. majsmel indeholder 76 g kulhydrater pr 100 g mel. ....

  -   2008-10-03 09:42:50
ikke kulhydratfattig majsmel har et højt kulhydratindhold.