Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille

Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 4 Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 1 Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 2 Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalvebov i store tern (3x3 cm)
 
 Krydderipose:
2 laurbærblade
1 nellike
2 fedhvidløg
1 kvisttimian
10 hvide peberkorn
 
 garniture:
250 g.af hver af de følgende grøntsager:Små, nye gulerødder (hele)Grønne asparges (skåret i stykker á 2 cm)Bælgede ærterSmå persillerødder (hele)
 Skalotteløg
 
 opbagning og Liering:
50 g.smør
60 g.hvedemel
 
3 æggeblommer
1 dl.kaffefløde
1 citron, saften heraf
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kom kalvekødet i en gryde med usaltet, koldt vand, så det dækker, og lad det koge op. Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af og lad kødet simre i gryden sammen med krydderiposen i ca. 3/4 - 1 time.

Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk, og suppen bages nu op til sauce med smør og mel og koges jævn.

Grøntsagerne renses og gøres klare. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og lad det hele småkoge i ca. 3-4 minutter.

Æggeblommerne, kaffeløden og citronsaften røres sammen og hældes nu, under omrøring, ned i frikasseen. Den varmes op igen - denne gang uden at koge. Smag til med salt og peber. Frikasseen anrettes i dybt fad og drysses med hakket persille lige inden serveringen. Serveres f.eks. med nye kartofler.

Tips:

Her er det vigtigt at lægge mærke til, at frikasseen ikke kan bruges som andendagsmad. Den kan nemlig IKKE varmes op igen, fordi den så vil "skille" på grund af æggeblommerne.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 33370 gange,
og udskrevet 796 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Riborg  -  2009-12-15 17:38:49
Man kan sagtens udelade æggeblommerne, hvis man bruger piskefløde!