Langtidshævet franskbrød

Langtidshævet franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Langtidshævet franskbrød, billede 4 Langtidshævet franskbrød, billede 1 Langtidshævet franskbrød, billede 2 Langtidshævet franskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
20 gram Gær, frisk
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Blå Birkes
   
Opskrift:
Gæren smuldres i det kolde vand, olie og sukker og piskes sammen inden melet tilsættes og æltes til en ikke for fast dej. Skålen dækkes med film og stilles i køleskabet natten over.

Dejen slås ned og formes til 2 brød som efterhæver ca. 1 time under et klæde.

Pensles med sammenpisket Æg, kan evt. drysset med Birkes.

Bages ved 200 grader C. alm ovn ca. 35 minutter, på midterste rille.


karakterer:
Opskriften er vist 1787 gange,
og udskrevet 14 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12971 (3088 kcal)
KJ pr. Brød 6485 (1544 kcal)
Vægt ialt 1520 gram
Vægt pr. Brød 760 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 853 KJ (203 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 40.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu