Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Smagtfuld bolledej

Smagtfuld bolledej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Boller 24 Boller
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kathy86

Indsendt :


Smagtfuld bolledej, billede 4 Smagtfuld bolledej, billede 1 Smagtfuld bolledej, billede 2 Smagtfuld bolledej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt mel til dejen så den har en fast konsistens - dog ikke tør.

Lad dejen hæve i 30 minutter.
Form dejen og lad den hæve i yderligere 30 minutter.

Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader alm. ovn. i 10-15 minutter

Tips:

Du kan sagtens tilsætte gullerødder, rosiner, solsikker, hørfrø og chokolade, hvis du ønsker noget lækkert i dine boller.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (80 stemmer)

Opskriften er vist 147959 gange,
og udskrevet 1177 gange.


Energi:
KJ total 13773 (3279 kcal)
KJ pr. Boller 573 (136 kcal)
Vægt ialt 1403 gram
Vægt pr. Boller 58 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 981 KJ (233 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 44.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Katrine  -  2016-10-31 15:07:59
lækker bolledej, jeg er begyndt at putte skinkestrimler og revet ost indeni, så jeg simpelthen flader dejen ud og så putter skinke og ost på dejen og så lukker jeg dejen rundt om osten og skinken. det smager så godt. bedst lune.


Kate  -  2013-07-05 20:32:48
Dejlig nem opskrift - jeg udskiftede 2 dl vand med mælk og halvdelen af melen med rugmel. Det blev til 10 lækre pølsehorn og 8 luftige boller.


melanie  -  2012-09-11 16:18:20
det smager super alle skulle lave det


Mikkel  -  2012-04-27 13:08:44
Mon man kan tilsætte lidt rød løg? For at give det ekstra smag, vi prøver!


Susan og Allan  -  2012-04-24 17:07:48
Har i mange år ledt efter en bolledej der var nem at huske og god at spise.. Her er den.!!


lone  -  2012-01-28 16:14:16
jeg fik ca 20 boller ud af dejen, men jeg lavede en portion mere hvor jeg erstattede 400 gram mel med grahamsmel og tilsatte ca 2 dl solsikke kerner, og skal lige love for at de blev et hit herhjemme. Nem og lave og et kanon godt resultat


Catrine  -  2010-12-21 15:24:31
Gode boller, jeg får ca. 15 boller ud af dejen. Jeg har erstattet 250 g. hvedemel med fulkornshvedemel og tilsat hørfrø og solsikkekerner. Det blir de bestemt ikke ringere af:-)


Maria C  -  2010-12-17 08:19:44
Jeg vil også gerne vide hvor mange personer dejen er til.


kennet   -  2010-11-12 19:14:08
hold op det er en nem opskrift og nej hvor de smager godt....


kate   -  2010-09-21 15:58:11
jeg synes osse det er en god og børne venlig dej da jeg desværre har fået en mad dag her hjemme bruger jeg den gerne :)


signe munch hansen  -  2009-12-20 14:36:39
hvor mange pesoner er denne dej til??? KH. signe munch hansen.


Sebastian  -  2009-11-10 20:30:51
Udemærket dej. Man kunne med fordel udskifte noget af vandet med evt mælk eller youghurt naturel. Det vil gøre den ekstra luftig.


Jacob og Natasja  -  2009-04-25 11:29:25
Første gang vi lavede dejen. Den var nem og smagte rigtig godt. vi sku dog giv dem en halv time, men vores ovn er heller ikk tip top. Vi lavede os to franskbrød og det brød var så godt, så nu laver vi den igen idag. Vi har bare tænkt os at putte lidt hk. mandler i.