Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammefilet med hestebønner

Lammefilet med hestebønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 lammeryg på 2 kg.
1 kg.friske hestebønner
1 skalotteløg, hakket
1 dl.hvidvin
2 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Først gøres kødet klart.
Med en skarp, smidig kniv skæres de to fileter fra benene og afpudses, idet man lader et tyndt fedtlag blive siddende.
Mørbraderne på undersiden af ryggen skæres også fri fra benene, og den tynde hvide hinde fjernes forsigtigt.
Benene knuses med en kødøkse.
Bed evt. slagteren om at udbene og om at knuse benene.

bønnerne bælges og hinden omkring dem fjernes.

Fileter og mørbrad steges hver for sig i en stegegryde, der kan tåle at stå i ovnen.
Brunes i 40 g. smør. Fileterne drysses med salt og peber og lægges i det hede smør, og benene lægges omkring.
Sættes i en meget hed ovn (250 grader) i 4 minutter og tages ud.
Fileterne vendes og sættes yderligere 4 min. i ovnen (der må ikke stikkes i kødet).
Fileterne sættes utildækket på et lunt sted, gerne på en tallerken der er sat omvendt på et fad hvori saften kan opsamles.

Stegesmørret fra fileterne kommes i en lille pande. Mørbraderne drysses med salt og peber og steges heri i 2 min. på hver side. Lægges sammen med fileterne.

Sauce:
Stegefedtet hældes i en lille gryde, idet benene sies fra. Skalotteløget svitses heri i 2 min., hvorefter gryden koges af i hvidvinen. Når vinen er kogt ind, tilsættes fløden, og saucen koges jævn ved svag varme. Smages til med salt og peber.

Bønnerne kommes i kogende letsaltet vand i 5 min. Løber af i en sigte og sauteres let på en pande i 30 g smør.

Kødet skæres i 1 cm. Skiver, der anrettes langs kanten på et fad omkring bønnerne.
Lidt af saucen hældes over kødet, resten serveres separat.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 11211 gange,
og udskrevet 122 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu