Kalvefilet med sauterede agurker og svampesauce

Kalvefilet med sauterede agurker og svampesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Kalvefilet med sauterede agurker og svampesauce, billede 4 Kalvefilet med sauterede agurker og svampesauce, billede 1 Kalvefilet med sauterede agurker og svampesauce, billede 2 Kalvefilet med sauterede agurker og svampesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalvefilet med fedtkant skåret af kalvekam
 
1 spsk.olie
1 spsk.smør
1.25 kg.nye kartofler
 
 Agurker:
2 agurker
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
1 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.smør
1 bdt.Dild
 
 Sauce:
100 g.skalotteløg
1 spsk.smør
250 g.svampe, f.eks. østershatte eller champignons
4-5 kvistefrisk timian
2 dl.cremefraiche 38%
0.5 citron, saften heraf
 
Opskrift:
Stegning af kalvefilet:
Tænd ovnen på 150 grader C. alm. ovn. Rids fedtkanten på fileten i tern og brun fileten på en pande i gyldent fedtstof. Krydr med salt og peber og sæt fileten i ovnen i et ildfast fad af passende størrelse. Fedtstoffet fra stegepanden kasseres.

Lad fileten stege i ovnen i ca. 1 time og 10 min. Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 58 grader for rosastegt og 65-68 grader for gennemstegt. Tag så stegen ud og lad den hvile i ca 20 min. Skær kalvefileten i skiver på tværs af kødtrådene.

Sauterede agurker:
Skræl agurkerne, flæk dem på den lange led og skrab kernerne ud med en teske. Skær de halverede agurker ud i 5 cm. lange stykker, som derefter skæres ud i ”julienne” det er kokkesprog og betyder tændstik tynde strimler.

Kom agurk strimlerne i en skål og drys med salt, sukker og vineddike. Lad strimlerne trække i ca. ½ time. Smelt så smør på en pande og sauter agurk strimlerne, dvs. stege uden at brune dem, i ca 2-3 min. Smag til med salt og peber, Anret strimlerne i en skål eller på et fad og drys fint klippet dild over.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca 20 min, og pil dem.

Svampesauce:
Pil løgene og svits dem på en pande i smør. Kom de rensede og skivede svampe i sammen med timianblade. Tilsæt derefter creme fraiche og lad saucen koge tyk. Smag til med citronsaft og salt.





karakterer:
Opskriften er vist 134514 gange,
og udskrevet 2764 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-08 06:38:39
Ville gerne se en skitsering af udskæring på tværs af kødtråden som når man skærer en colottesteg.