hakket rød chili (gerne m. kerner)1 hakket rød chili (gerne m. kerner)
3
spsk.
smør (gerne Ghee) eller olie3 spsk. smør (gerne Ghee) eller olie
1
spsk.
spidskommenfrø1 spsk. spidskommenfrø
0.5
tsk.
Asafoetida (Hing eller Dyvelsdræk)0.5 tsk. Asafoetida (Hing eller Dyvelsdræk)
1-2
tsk.
salt1-2 tsk. salt
Evt.
lidt cayennepeber Evt. lidt cayennepeber
Pynt: Pynt:
Friske korianderblade Friske korianderblade
Opskrift:
Vask mungbønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
Kom mungbønner, vand, gurkemeje, ingefær og chili i en gryde og lad det koge op.
Dette skal simre i ca 1 time, til bønnerne er godt møre.
Smør (ghee eller olie) opvarmes i en lille gryde, og spidskommenfrøene steges, til de bliver brune og velduftende.
Så tilsættes Asafoetida (hing) og dette syder et øjeblik.
Denne krydderblanding tilsættes suppen, som herefter smages til med salt og evt cayennepeber eller ekstra chili.
Suppen skal trække - småsimre ca 5 minutter herefter, til krydderierne har udviklet sig helt.
Serveres godt varm med korianderblade på toppen.
Tips:
Der kan også bruges grønne mungbønner.
Asafoetida fåes i velasorterede indiske forretninger.
Det lugter ikke ret godt, men i små mængder giver det lige dette helt specielle indiske islæt til suppen.
Som evt hovedret skal der serveres masser af godt brød til.
Velbekommen!
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 11725 gange, og udskrevet 99 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider