sukker (afhængig hvilke bær der bruges)1-1.5 dl. sukker (afhængig hvilke bær der bruges)
1.5
tsk.
vaniljesukker1.5 tsk. vaniljesukker
1.5
spk.
græsk yogurt 10%1.5 spk. græsk yogurt 10%
Pynt: Pynt:
45
g.
smeltet mørk chokolade45 g. smeltet mørk chokolade
45
g.
revet hvid chokolade45 g. revet hvid chokolade
Opskrift:
Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smelt smørret og bland det i melblandingen til en fast klump. Smør en tærteform og fordel dejen jævnt heri. Bag bunden ved 225 grader til bunden er gyldenbrun. sæt bunden på køl til den er kold.
Nu er det tid til fyldet. Blendt de frosne bær, sukkeret, vaniljesukkerret og den græske yogurt til en sorbet. Smør sorbeten over bunden, drys den hvide chokolade over isen og lav til slut et chokolade-net af den mørke, smeltede chokolade. Server kagen straks, eller opbevar den i fryseren.
Tips:
God og forfriskende i sommervarmen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 5130 gange, og udskrevet 80 gange.
Kommentarer
Birte - 2009-12-04 19:01:13 den her tærte er bare super! den er nem at lave og så smager den himmelsk uden at blive for tung og kalorierig:) Børn og voksne i alle aldre elsker bare de lidt syrlige bær i kontrast til den søde og sprøde bund...
Klara - 2009-05-17 18:21:56 skidegod tærte med masser af sommersmag! Både børn og voksne er vilde med den, nem at lave til både hverdag og fest!
Berit - 2008-07-30 17:06:33 kagen smager dejlig frisk på en varm sommerdag, - man kan jo variere med bær! Absolut anbefalelsesværdig, ikke mindst p.gr.a. den dejlig sprøde bund.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider