Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Afsindig lækre og luftige boller

Afsindig lækre og luftige boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Thorvald

Indsendt :


Afsindig lækre og luftige boller, billede 4 Afsindig lækre og luftige boller, billede 1 Afsindig lækre og luftige boller, billede 2 Afsindig lækre og luftige boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Mælken lunes, gær,sukker, æg og salt røres ud heri. Smøret gøres medgørligt i microovnen og blandes i melet. De hele æltes sammen til dejen er glat og smidig. Hæver ca. 1 time.

Dejen æltes let igennem. udrulles til boller á ca. 100 g, der sættes på bagepapir. Efterhæver ca. 30 minutter.

Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 180 grader C varmluft i ca. 20-25 minutter.

Tips:

Denne dejopskrift er direkte tyvstjålet fra Lilians "De Bedste Pølsehorn" og kan derfor af gode grunde også benyttes til fremstilling af pølsehorn. Det er faktisk de bedste pølsehorn!!

Tip: ønskes bollerne lidt sødere tilsættes dejen blot 1-2 spk. sukker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (435 stemmer)

Opskriften er vist 1120755 gange,
og udskrevet 18271 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13687 (3258 kcal)
KJ pr. stk. 1140 (271 kcal)
Vægt ialt 1173 gram
Vægt pr. stk. 97 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1166 KJ (277 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 40.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ma  -  2020-04-19 22:09:47
Sorry men 180 C varmluft???????? Mine fik 15 min. Og de er sorte? Det kan da ikke være rigtigt?

Izabella  -  2020-04-08 16:22:22
Lækkere boller, virkelige luftige og nemme at lave.

Claus hansen  -  2020-03-23 10:13:50
En rigtig god opskrift Jeg kommer ost på så bliver det nogle rigtig gode osteboller jeg blander lige lidt aromat i osten familien er vilde med dem de når sjælen fryseren

Thomas Nanboe  -  2020-03-18 10:43:41
Tilsæt 3 tsk. Sukker og 1 1/2 tsk. Salt i stedet for 1 - 1 , samt 1/2 tsk kardemomme. = Mere smag

claudia fischer  -  2019-04-28 16:22:32
De er alletiders!! Har bagt dem 3x på en uge, da familien vil have mere!! Idag kommet lidt chia frø i og drysset med solsikkekerner. Hos mig hæver kun 2x 30 min. Tid i min ovn kun 17 min varmluft

Henning  -  2019-04-22 16:39:06
Så blir det bare ikke meget bedre. Lækkert uhmmm

Maiken G  -  2019-01-27 08:42:54
Fantastisk opskrift, har lavet disse, og har lavet med havregryn i, og har lavet med kærner i, og har lavet med gulerødder i. Kan ikke mislykkes, putter lidt mindre mel i når jeg bruger kerner eller havregryn. Tak for opskriften 😁

Claus  -  2019-01-18 16:55:36
kan man mon skifte mælken ud med youghurt naturel?

Nikoline  -  2018-11-13 08:57:16
Kan de fryses?

Bodil  -  2018-10-29 14:24:49
Kan jeg udskifte noget af smørret med olie ?

Anonym  -  2018-08-18 18:47:27
Virkelig gode boller!!! Bliver helt perfekte, selvom jeg snød med hævetiden

Kurt  -  2018-08-14 11:20:02
Hvordan opbevare man dem bedst?

Malou  -  2017-07-01 13:52:54
Super god og nem grund opskrift.. Jeg har skiftet sød mælken ud med mini mælk, tilsat et pr revne gulerødder, 100 g af melen med spelt mel, tilsat et pr håndfulde havregryn og en håndfuld solsikke kerne. Super mættende, lidt sundere og stadig lækre og luftige 😊

Tina L.   -  2017-03-19 18:03:46
Bedste og mest luftige boller jeg nogensinde har bagt.

Jan  -  2017-02-12 14:15:55
Det er da utroligt mange kommentarer til en enkel og ligetil bolledej. Dr bliver ikke 12 boller men kun 10 af dejen hvis man vejer bollerne a 100 G. Jeg vil påstå at man er kugle skør hvis man står og vejer sine fødselsdags boller ud pr. 100 G. Bag nu bare de boller og sig til gæster eller børn at de skal smage sådan fordi det er nogle helt specielle boller netop du har bagt 😋 Put endelig gulerødder,agurker, arsenik eller speltmel i hvis i lyster. Jeg er sikker på at med 27 G smør og 5 tykke skiver ost + 7,2 spk marmelade kan man ikke smage forskellen. Med venlig hilsen Jan

Heidi  -  2017-01-08 16:44:55
Vi laver altid både boller og pølsehorn af denne opskrift, jeg putter dog en tsk oliven olie i hvilket gør den helt fantastisk at arbejde med:) Putter også gerne sesam frø ovenpå. Stor fan af denne opskrift vi bruger den hver gang vi bager.

Sanne  -  2016-11-23 14:58:18
Hælder altid 1 dl hørfrø i, det elsker vi bare her. Super gode boller

  -  2016-10-23 18:58:14
Utrolig lækre luftige boller 😋

Birgitte  -  2016-10-21 14:47:32
Er ved at boller af opskriften, men vælger altså at bage dem ved alm ovn. Bager aldrig mit brød med varmluft. Ifølge Claus Meyer udtørre det brødet at bruge varmluft og er enig med ham

Jan  -  2016-01-31 13:51:36
Rigtig god opskrift og de levede helt op til overskriften, luftige og lette, 21 min ved 180

Stine  -  2016-01-24 16:09:51
Super lækre boller, synes dog kun de skal have 12 min i min ovn ☺️ Jeg har tilføjet lidt revet gulerod så er de altså også rigtig lækre 👌🏼

Maiken  -  2016-01-22 16:39:16
De blev rigtig gode - erstattede ca. 100g af melet med fuldkornsmel. Dog blev mine ikke helt så luftige, som jeg kunne have håbet, men jeg var også lidt utålmodig med gæren og kom til at opløse det i lidt rigelig lunt mælk, så det er nok det. Super lækker dej, som ikke klistrede til bordet eller fingrene! Den var virkelig dejlig at arbejde med!

Anni  -  2016-01-14 07:57:01
Kan man smelte smøre i en gryde og komme i eller ???

Claus R  -  2015-12-27 10:00:01
Har prøvet dem flere gange...de bliver forrygende!...men nu tænker jeg, hvordan med revne gulerødder og solsikkekerner, kan man komme begge dele i og i givet fald, hvor meget i forhold til angivne opskrift?

Denni  -  2015-12-07 06:48:05
måske man skulle prøve en anden fremgangs metode, for jeg har kun succes med dem :)

Jon Briones Rasmussen   -  2015-10-14 14:51:27
Udsøgt fornøjelse

Tulle  -  2015-06-23 16:20:33
De er super lækre har aldrig haft klager over dem! :) Minnie du må gøre noget forkert fordi jeg har lavet dem 50 gange hvis ikk mere og de har aldrig været tunge eller noget som helst :)

minnie  -  2015-05-19 12:50:51
utrolig dårlige boller. De er ikke luftige eller lette de er tunge og ligesom sten. Har prøvet og lavet dem 5-6 gange nu og gjort det samme HVERGANG og alligevel bliver de ekstrem dårlige .. anbefaler dem ikke..

Marianne  -  2015-02-03 03:48:08
Super nemme og utroligt lækre boller..... Til jer der spørger om man ka bruge margarine!!!! Man bager da ikke med magarine...!!!!

Paaskelilje  -  2015-01-21 15:23:57
nå ja! glemte at sige: Jeg har altid varieret opskriften med let forskellige ingridienser, for jeg køber aldrig sødmælk. Sidste gang brugte jeg almindelig letmælk med enten var det sukker eller smør. I dag prøver jeg opskriften med mini-mælk og piskefløde! Degen hævede godt og har rigtig god konsinstens! Dejlig luftig!

Paaskelilje  -  2015-01-21 15:20:35
Opskriften lever op til sin titel! En sjældenhed som denne gang passer!! :) Fantastiske boller! Har bagt dem før og skal bage dem igen lige om 30 min :) - til tøsehygge med veninden! Nu vil jeg så prøve at bage dem med Dortes forslag om solsikkekerner!

Christina  -  2015-01-20 13:58:47
Nu har jeg brugt denne opskrift i flere år og det bliver godt hver gang. Man kan nemt juster i opskriften hvis man fx, vil have nogle bolle der også er lidt grovere Alletiders kogebog er generelt super godt

Linda Skjødt   -  2015-01-16 17:02:43
Elsker den opskrift. Bruger den altid til boller og pølsevogn. Guf!!!

marianne  -  2015-01-05 19:00:50
Desværre blev bollerne pæne at se på men utrolig tørre - som om de var en uge gamle allerede da de kom ud af ovnen. Hvad har jeg gjort forkert ?? har fulgt opskriften 100%

  -  2014-12-19 15:36:37
Super gode boller også med forskellige kerner

en bruger  -  2014-12-17 20:13:04
hej, bagte dem præcist som der blev skrevet! Fantastisk opskrift! Tak for det!

Bente  -  2014-11-19 17:12:35
Jeg kommer reven ingefær i, smager fint også behøver man ikke sukker

Thorvald  -  2014-10-05 16:23:23
Svar på Mie Binderups spørgsmål af 06.08.14: Selvfølgelig kan du komme gulerødder i. Udskær gulerødderne i wienerpølse-store stykker og halvér disse og kog dem ca. 5 min. Efter afkøling indrulles rødderne i dejen, som man gør ved pølsehorn (se hvordan andetsteds), så har du alletiders "vegetar-horn" !

Thorvald  -  2014-10-05 16:02:46
Hej BOLLE-FANS ! Som indsender af denne opskrift skal jeg takke mange gange for alle de positive feed-backs, men det er ikke mig, som skal tilskrives hele æren; jeg stod blot med en ordentlig klump dej efter at have bagt pølsehorn efter Lilians opskrift. I stedet for at smide den overskydende dej ud, blev den rullet ud til boller, som blev smidt i ovnen efter pølsehornsbagningen. Enkelte anmeldere synes at have mislykkedes med opkriften som evt. kan skyldes brug af en for gammel og "halvdød" gær (brug en frisk, der ikke har udløbet sidste salgsdato), gæren er måske opløst i en for varm væske (max. 37 gr. C), ovntemperaturen er forkert, selv om knappen står på 180 gr. C (check din ovn med et stegetermometer), en for lav temperatur "koger" dine boller, og en for høj brænder dem af. Jeg har f.eks. forsøgt at bage bollerne i en 400 gr. C varm pizzaovn; dette resulterer i en knasende, mørkebrun skorpe med et klægt indhold af rå dej. Dette kan ikke anbefales ! FØLG OPSKRIFTEN, SÅ KAN INTET MISLYKKES !!! Kærlig bollehilsen THORVALD

dorte  -  2014-08-25 09:37:55
rigtig gode boller.. super nemt og husk og lade dem hæve i alng tid nok.. så bliver de dejlige luftige .. Jeg er klart en hvid bolle elsker (kan misforstås) og synes de er flotte i farven og super fine inden i når de er færdig lavet.. er også nem at arbejde med Thurms up herfra Dorte 31 år

Lisbeth  -  2014-08-10 19:35:52
De bedste fødselsdagsboller! :)

Lisbeth Zankel  -  2014-08-07 20:21:34
Super lækre og nemme boller

mie binderup  -  2014-08-06 00:56:54
Ka man komme gulerødder i og hvis ja hvor mange 😊

Susie  -  2014-07-23 15:46:07
Deciideret dårligt! Fulgte opskriften helt præcis, og er rigtig god til at bage som regel, og bollerne blev bittesmå, hævede slet ikke, og var ikke gennembagte.

Maria  -  2014-07-13 10:33:08
Jeg brugte 2 tsk salt og 4 tsk sukker og 50 gram gær istedet for = FANTASTISK !!!

Birgitte   -  2014-07-07 14:38:21
Jeg er skuffet over denne bolle! Havde lavet den til en børnebrunch, men den blev tør og mindede mest om en scones. Havde nok været super med chokolade og kardemomme:)

Tania  -  2014-06-19 20:07:48
Fine boller, men ikke noget specielt

  -  2014-02-26 10:51:00
Og vil lige nævne, at jeg gav dem kun 20 min :-)

  -  2014-02-26 10:49:58
Prøvede opskriften i går, og fulgte opskriften til punkt og prikke. Mine blev dog lidt tørre - hvad har jeg min gjort galt??

Lisbetogtorben  -  2014-02-01 11:16:20
Jeg kan ikke forstå at du kan få 12 boller a 100 gram , når jeg kan få 20 boller med dobbelt opskrift, blot har jeg kun brugt 950 gram mel (manitopa) italiensk mel , bollerne er temmelig store, så jeg glæder mig .......

Lykke  -  2014-01-12 12:13:07
Super lækre boller der holder sig friske længe og ikke bliver kedelige efter en tur i fryseren. Jeg bager dem tit:)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her