| |
|
Solbær gelato
Solbær gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato
Hovedingrediens : Bær - Solbær
Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok
Indsendt :
| |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog
|
|
| | Grundmasse: Grundmasse: | 8 | | æggeblommer past. 8 æggeblommer past. | 100 | g. | sukker 100 g. sukker | 5 | dl. | sødmælk 5 dl. sødmælk | 2 | | vanillestænger2 vanillestænger | | | | | | Solbærcreme: Solbærcreme: | 250 | g. | solbær250 g. solbær | 250 | g. | sukker250 g. sukker | | evt. | 0.5 dl. vand evt. 0.5 dl. vand | | | |
| |
Solbærcreme:
Solbær og sukker rystes sammen og står til bærrene begynder at safte, eller også tilsættes ½ dl. vand.
Bærrene bringes i kog, og småsimrer til det er godt tykt, ca 20 minutter.
Bærrene sigtes gennem en fintmasket sigte.
Grundmasse:
Æggeblommer piskes med sukker.
Sødmælk gives et opkog med de tomme vanillestænger hvorefter de fjernes og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning.
Massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.
Massen hældes tilbage i skålen og
afkøles i køleskab før den anvendes.
Inden isen køres på ismaskine tilsætte den afkølede solbærcreme.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 16391 gange, og udskrevet 239 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|