Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Majsbrød (Brødform)

Majsbrød (Brødform), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Majsmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
1 dl.lunken mælk
2 dl.lunkent vand
225 g.majsmel
0.5 tsk.salt
300 g.hvedemel
50 g.tempereret smør
 
Opskrift:
Findel gæren i dejfadet. Hæld mælken i og rør gæren glat. Tilsæt vand, majsmel, salt og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen jævn og rør smørret i af et par gange. Ælt mere mel i lidt efter lidt og ælt dejen glat og jævn.

En brødform pensles med smeltet smør. Drys med majsmel og kom dejen i. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader C i ca. 1 time. Tag brødet ud af formen de sidste 10 minutter.

Afkøles på rist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 14514 gange,
og udskrevet 339 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2020-12-02 14:25:44
Nu hæver gærbrød jo ikke i ovnen mit brød blev fint , tror man skal tage bagetiden som retnings givende . 35 minutter og brødet er færdigt .

Luise  -  2020-01-30 14:17:43
Virkelig dårlig opskrift, helt uspiseligt brød der røg lige i skraldespanden. Tørt, tyk hård skorpe, manglende hævning i ovnen og bismag af gær!

Charlotte  -  2017-11-28 05:57:01
Mængderne passer ikke. Brugte kun lidt over halvdelen af hvedemelet.til dejen blev tilpas. Alligevel blev det færdige brød kedeligt og tørt. Jeg begynder at tvivle på karaktersystemet her, når denne opskrift har 4,2. Jeg kan jo se på kommentarerne at andre også har dårlige erfaringer. Øv spild af tid og materialer

  -  2016-04-07 13:54:02
Okay skulle lige have læst jeres kommentarer først, mit står til hævning nu. Så vil jeg lade det hæve længere og give det halv bagetid... Hvorfor fjerner man ikke sådan en opskrift så? Nå jeg skal ikke dømme for hurtigt jo. Mit er jo ikke bagt endnu 😉

Erik  -  2013-02-15 19:04:07
Det hævede overhovedet ikke i ovnen, kun inden, og så var dejen så tør at den næsten ikke kunne hænge sammen. Der er noget galt med mængder og bagetid, mit brød fik 30 min. og mere skulle det i hvert fald ikke have

  -  2012-09-16 19:52:10
Virkelig dårlig opskrift! Fungerede overhovedet ikke, og brødet skulle smides ud! Det var knastørt og smulrede, trods jeg forkortede bagetiden meget!

kajy  -  2010-06-08 08:35:30
Bagetiden er som til sandkager og brødet bliver tørt og kedeligt med en alt for tyk skorpe