Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalvefilet med æble/rosmarinsauce og selleri-fritter

Kalvefilet med æble/rosmarinsauce og selleri-fritter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :


Kalvefilet med æble/rosmarinsauce og selleri-fritter, billede 4 Kalvefilet med æble/rosmarinsauce og selleri-fritter, billede 1 Kalvefilet med æble/rosmarinsauce og selleri-fritter, billede 2 Kalvefilet med æble/rosmarinsauce og selleri-fritter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalvefilet m. fedtkant, skåret af kalvekam
 salt
 peber
 
 Sauce:
50 g.skalotteløg
2 æbler
1 tsk.smør
2 dl.æbler
1 kvistfrisk rosmarin
1 dl.piskefløde
 evt. 1 glas calvados
 
 Fritter:
1 storknoldselleri
1 dl.olivenolie
 salt
2 spsk.hakket persille
 
1 flute
 


Opskrift:

Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Rids fedtkanten på kalvefileten i tern og krydr med salt og peber. Sæt den så i et ildfast fad i en passende størrelse og steg fileten i ca. 1 time i ovnen. Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 58 for rosasteget og 65-68 for gennemstegt. Når stegen er færdigstegt tages den ud af ovnen, hvorefter man lader den hvile i ca. 20 min., før der skæres skiver af den. Husk at skære de færdige kalvefilet i skiver på tværs af kødtrådene.

Æble/rosmarin sauce:
Pil og hak skalotteløgene fint og skær æblerne ud i små terninger. Svits løg- og æbletern i smør i en gryde, og tilsæt herefter æblemost og rosmarin. Lad saucen koge ca. 10 min. Tilsæt evt. stegesky fra det ildfaste fad med kalvefileten.

Blend saucen og tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber og evt. 1 glas calvados.

Selleri-fritter:
Skræl sellerien og skær strimler af den. Strimlerne skal være ca. 4 cm. lange og 2x2 mm. tykke. Varm olie i en dyb pande og steg selleristrimlerne sprøde og gyldne i 10-15 min. Tag fritterne op med en hulske, anret dem på et fad og drys dem med salt og finthakket persille.

Server retten med lunt flute til







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 33206 gange,
og udskrevet 1093 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2012-03-30 12:12:56
Ja kalvefileten brunes af på pande inden den sættes i ovnen.


Henrik  -  2012-03-25 19:58:36
Hvorfor er der et billede af kalvefilet på en pande, når der står fileten skal i ovnen? Er der noget man skal gøre før den skal i ovnen?


Conny  -  2010-08-17 00:18:36
selleri fritter er nemmere sådan: skræl selerien, og skær i promfrit-størrelser, kog ca. 8-10 min. i letsaltet vand, gerne dagen før. Afdryp dem, gerne på køkkenrulle, og vend dem i æg og rasp inden de steges gyldne i olie. Rigtig mums.