Pandekage med fyld Marokansk

Pandekage med fyld Marokansk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dina B

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
2 glasmandler
400 g.hvedemel
1.5 spsk.salt
 koldt vand
1 glasmajsmel
 olie
 
Opskrift:
Mandlerne koges og pilles, derefter steges de og blendes til fine små stykker.

mel majsmel og salt hældes i en skål/balje hvorefter der tilsættes koldt vand lidt efter lidt indtil dejen er hård. Dejen formes til boller af samme str. som "kohberg" boller.

En bakke/bord (stort)stykke smøres til med olie hvorefter en af bollerne lægges på det smørede stykke. Bollen udarbejdes til en ultra tynd cirkel ved hjælp af olierede hænder.

Derefter drysses lidt (efter eget behov) af de blendede mandler på dejel/cirklen. Den ene ende af cirklen foldes over de blendede mandler indt til midten af cirklen det samme gælder for enden overfor. Så det til sidst næsten ligner en aflang firkant. der drysses endnu engang let på med mandler og de to "u"foldet ender foldes ind til midten så det kommer til at ligne en kvadrat (firkant). På samme måde formes de resterende boller til kvadrater.

En pande a stor el. mellem str. strejfes en smule med olie og kommes på varmen. De før lavede firkanter presses/arbejdes ud til lidt større firkanter af eget ønske. Herefter sættes de en efter en på panden (der kun skal strejfes med olie den første gang) og varmes på hver side til de for en gyldenbrun farve.

Tips:

Smager supper godt med cremefraiche eller nutella. Hvis man ikke kan tåle eller lide mandler og vil have dem neutrale skal de laves på samme måde men med majsmel i stedet for mandler.


karakterer:
Opskriften er vist 5740 gange,
og udskrevet 133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jackob  -  2008-08-16 15:05:13
super lækker, meget anderledes end hvad vi danskere er van til at spise, den smager hammer godt, og var faktisk meget nem at lave ( nu hvor jeg er en dreng var det faktisk ikke så svært som man skulle tro)

Patricia  -  2008-08-02 13:59:30
Det smager fantastisk :D og er speciel i sig selv :D jumi

annonym  -  2008-07-24 18:22:51
Den Smager jo super godt, man skulle tror det er for besværligt at lave men faktisk ret nemt, super god og speciel delikatese nam nam mmmh