Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzaziki

Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzaziki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzaziki, billede 4 Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzaziki, billede 1 Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzaziki, billede 2 Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzaziki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalveculotte
 olie til stegning
 salt
 peber
 
 
400 g.mellemstore kartofler i både
1 tsk.rosmarin
0.5 dl.olivenolie
 
 Tzaziki:
5 dl.yoghurt naturel
0.5 agurk, skrællet og befriet for kerner
1 ps.radiser, renset
 


Opskrift:

Yoghurten hældes op i sigte beklædt med et viskestykke. Stilles til afdrypning ca. 1 time.

Agurk og radis skæres i mindre stykker og blandes i yoghurtmassen. Smages til med salt og peber.

Culotten befries for sener og brunes af på panden til alle sider er pænt gyldne. Lægges i ildfast fad og bages ved 200 grader C. alm. ovn 30 min og trækker herefter uden for ovn 15 minutter inden udskæring.

Kartoflerne steges af på samme pande og drysses med salt, peber og rosmarin. Kommes i ildfast fad og bages i ovn 35-40 min.

Server kun halvdelen af tzaziki til, da dette er rigeligt.
Gem resten til senere anvendelse.

Tips:

Centrumstemperatur:
58 C for rød
72 C for medium
77 C for gennemstegt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (14 stemmer)

Opskriften er vist 90996 gange,
og udskrevet 2899 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-03-21 09:32:05
Rigtige stege temperatur -56-58 rød, 58-60 medium, 61-64 - medium/welldone, 65 gennemstegt


Christian  -  2014-01-02 13:23:47
Til Tzaziki kan evtuelt bruges Fromage Frais. Så er du fri for besværet med afdrypning.


  -  2011-03-03 21:53:16
1,5 - 2 fed hvidløg er sådan ca passende til tzatzikien efter vores smag. kan dog også sagtens anbefale at man putter lidt mere agurk og radiser i hvis man skulle have lyst til det. men ellers en ganske udmærket opskrift.


  -  0000-00-00 00:00:00
mangler der ikke hvidløg?