Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzatziki

Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzatziki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzatziki, billede 4 Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzatziki, billede 1 Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzatziki, billede 2 Kalveculotte med ovnkartofler og agurk-radis tzatziki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalveculotte
 olie til stegning
 salt
 peber
 
 
400 g.mellemstore kartofler i både
1 tsk.rosmarin
0.5 dl.olivenolie
 
 Tzatziki:
5 dl.yoghurt naturel
0.5 agurk, skrællet og befriet for kerner
1 ps.radiser, renset
 
Opskrift:
Yoghurten hældes op i sigte beklædt med et viskestykke. Stilles til afdrypning ca. 1 time.

Agurk og radis skæres i mindre stykker og blandes i yoghurtmassen. Smages til med salt og peber.

Culotten befries for sener og brunes af på panden til alle sider er pænt gyldne. Lægges i ildfast fad og bages ved 200 grader C. alm. ovn 30 min og trækker herefter uden for ovn 15 minutter inden udskæring.

Kartoflerne steges af på samme pande og drysses med salt, peber og rosmarin. Kommes i ildfast fad og bages i ovn 35-40 min.

Server kun halvdelen af tzatziki til, da dette er rigeligt.
Gem resten til senere anvendelse.

Tips:

Centrumstemperatur:
58 C for rød
72 C for medium
77 C for gennemstegt.


karakterer:
Opskriften er vist 98578 gange,
og udskrevet 3033 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2018-03-21 09:32:05
Rigtige stege temperatur -56-58 rød, 58-60 medium, 61-64 - medium/welldone, 65 gennemstegt

Christian  -  2014-01-02 13:23:47
Til Tzaziki kan evtuelt bruges Fromage Frais. Så er du fri for besværet med afdrypning.

  -  2011-03-03 21:53:16
1,5 - 2 fed hvidløg er sådan ca passende til tzatzikien efter vores smag. kan dog også sagtens anbefale at man putter lidt mere agurk og radiser i hvis man skulle have lyst til det. men ellers en ganske udmærket opskrift.

  -  0000-00-00 00:00:00
mangler der ikke hvidløg?