Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød med surdej 02

Rugbrød med surdej 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : stineh

Indsendt :




Ingredienser:
125 g.surdej
5 dl.kærnemælk
3 tsk.salt
3 spsk.sovsekulør
200 g.rugkerner eller andre kerner
200 g.rugmel
500 g.hvedemel
2.5 dl.lunken vand
 
400 g.rugmel
100 g.rugkerner eller andre kerner
2.5 dl.lunken vand
 


Opskrift:

Surdejen røres med kærnemælk, salt og sovsekulør. 200 g. kerner, 200g rugmel, 500 g. hvedemel og 2,5 dl lunken vand røres i.
Dejen skal stå tildækket ved stuetemperatur i 24 timer.

400 g.rugmel, 100 g. kerner og 2,5 dl. lunken vand røres i. Dejen kommes i forme (der er til en stor og en lille form), husk evt at smøre formen og at tage surdej fra til næste gang. Brødene prikkes med en gaffel og hviler 2 timer.

Inden brødene kommes i ovnen pensles de med en blanding af olie og vand. Bages ved 170 grader midt i ovnen i 2- 2½ time. pensles igen når de er færdige.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 10848 gange,
og udskrevet 168 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu