Rugbrød med surdej 02

Rugbrød med surdej 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : stineh

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.surdej
5 dl.kærnemælk
3 tsk.salt
3 spsk.sovsekulør
200 g.rugkerner eller andre kerner
200 g.rugmel
500 g.hvedemel
2.5 dl.lunken vand
 
400 g.rugmel
100 g.rugkerner eller andre kerner
2.5 dl.lunken vand
 
Opskrift:
Surdejen røres med kærnemælk, salt og sovsekulør. 200 g. kerner, 200g rugmel, 500 g. hvedemel og 2,5 dl lunken vand røres i.
Dejen skal stå tildækket ved stuetemperatur i 24 timer.

400 g. rugmel, 100 g. kerner og 2,5 dl. lunken vand røres i. Dejen kommes i forme (der er til en stor og en lille form), husk evt. at smøre formen og at tage surdej fra til næste gang. Brødene prikkes med en gaffel og hviler 2 timer.

Inden brødene kommes i ovnen pensles de med en blanding af olie og vand. Bages ved 170 grader midt i ovnen i 2- 2½ time. pensles igen når de er færdige.





karakterer:
Opskriften er vist 13221 gange,
og udskrevet 221 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu