Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Alletiders Engelsk Æblekage med smuldredej

Alletiders Engelsk Æblekage med smuldredej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt af : Molly

Indsendt :


Alletiders  Engelsk Æblekage med smuldredej, billede 4 Alletiders  Engelsk Æblekage med smuldredej, billede 1 Alletiders  Engelsk Æblekage med smuldredej, billede 2 Alletiders  Engelsk Æblekage med smuldredej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.æbler
100 g.rosiner
0.5 appelsin reven skral heraf
50 g.sukker
1 tsk.kanel
 
 Topping:
150 g.hvedemel
75 g.sukker
75 g.smør
1 tsk.kanel
 


Opskrift:

Smør en ildfast fad godt med smør.

Skræl æblerne og skær dem i både eller store tern. Kom æblerne i et ildfast fad - strø rosiner og det revne appelsin skræl henover sammen med sukker og kanel.

Topping:
Si melet og sukker ned i en skål. skær smøret i små stykker og kom det ned i skålen.

Nu skal hænderne i brug, gnid smøret, sukker og mel sammen til det minder om brødkrummer. Kom nu kanel i og bland det godt.

Kom Blandingen ovenpå æblerne.

Skal bages i ovnen på ca. 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter eller til den er gylden.

Serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Tips:

Rosiner og appelsinskræl kan undlades. Appelsinskrælen giver dog en rigtig frisk smag.

Man kan også lave den med andre frugter - f.eks. pærer - blommer eller frosne jordbær og hindbær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (89 stemmer)

Opskriften er vist 98245 gange,
og udskrevet 2736 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

frank  -  2011-09-29 14:48:09
Mine børnebørn elsker den!! MVH Frank


Ann-Louise  -  2011-08-23 16:53:28
Lækkert, lækkert! Sikke en dejlig kage(-: Dejlig nem og rigtig god! Lavede også mere smuldredej. Men ellers rigtig god, og kan stærkt andbefales!!!


otto  -  2010-11-27 15:59:25
super god kage skal lige til at bage den nu, kan man lave den med springform?


  -  2010-04-04 17:42:42
Dejlig opskrift syndes i sær at den er god med det appelsin. NAM NAM! Jeg skiftede rosinerne ud med mandler da jeg ikke bryder mig så meget om rosiner varme og nogle er brandte. Men det var bare en god og dejlig og ikke mindst NEM opskrift. Man følte virkelig man havde styr på det hele og det havde man også. Kan anbefales til den der gerne lige hurtig vil lave en dejlig og ikke mindst velsmagende kage. Og lige en sidste ting! Jeg lavede også mere smuldredej! Det kan jeg roligt gøre (:


Sofie  -  2010-03-30 15:04:16
Er i fuld gang i køkkenet med kagen. Glæder mig til at den er færdig. Der er dog en ting der irretere mig og det er at der ikke er så meget smuldredej på. Overvejer derfor kraftigt at lave noget mere.


Cath  -  2010-01-24 14:13:44
En rigtig dejlig æblekage. Jeg byttede rosinerne ud med lidt revet marcipan. Server den lun med vanilieis, det smager skønt.


Julie   -  2009-07-04 20:32:22
Hej, har lavet kagen en del gange efterhaanden. Jeg serverer dog baade med vanilleis og creme fraiche. Derudover blander jeg baade aebler og baer i. Den bliver super hver gang. Hurtig og nem.


Mette  -  2008-11-02 19:56:19
Super dessert! Mine gæster var begejstrede:-)Jeg erstattede dog rosinerne og appelsinskrællen med lidt reven marcipan og en håndfuld groft hakkede hasselnødder. Husk at med en foodprocessor tager det ingen tid at blande smuldredejen.Jeg serverede både flødeskum og cremefraiche til, men efter min personlige mening smager det bedst med flødeskum.


Molly  -  2008-09-29 15:48:28
Du kan sagtens fryse den. Hvis jeg skal bruge den dagen efter sætter jeg den i køleskabet, den kan sagtens varmes op dagen efter.


  -  2008-09-19 17:49:53
Hej kan man fryse kagen. Hvis jeg skal servere den i morgen og laver den idag, hvordan er det så bedst at opbevare den. Kan jeg varme den imorgen. vh. Christina