Schwäbische Laugenbrezel

Schwäbische Laugenbrezel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hausbaer

Indsendt :     

Ingredienser:
30 g.Kaustisk soda
1 l.Vand
500 g.hvedemMel
2 tsk.Salt
1 tsk.Sukker
2.5 dl.Lunt vand
1 pk.Gær
50 g.Margarine
 groft salt
 
Opskrift:
Bland mel, salt og sukker sammen i en skål. Opløs gæren i det lune vand og hæld det i skålen. Lad det hele trække i 15 min.
Tilsæt nu det bløde margarine og det hele æltes god sammen. Lad det trække et varmt sted i 30 min.
Del dejen op så man har 12 lige store stykker. De rulles nu ud så den i midten er tykkere end resten til den ca. er 50 cm. De nu formede Brezeln lægges ca. 1 time i køleskabet.
I mellemtiden kan man blande den kaustiske soda.
HUSK: Blandingen udvikler varme så en skål der kan tåle varme skal anvendes. FØRST HÆLDES VANDET I OG DEREFTER KAUSTISK SODA.

Man tager så de Brezeln ud af køleskabet og dypper dem i ca. 30 sek. i soda blandingen. Brug evt. nøgle køkkenhandsker eller en hulske.
Når dette er gjort skærer man med en skarp kniv et dybt snit i den tykke del af brezel og strør noget groft salt på dem.

Derefter bages de ved 200 grader i 15-20 min alt efter hvor brune man ønsker dem.





karakterer:
Opskriften er vist 10982 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-21 10:18:31
Tysk "Natronlauge" er såmænd det, vi kalder kaustisk soda her i DK - E524 natriumhydroxid. Man skal ikke pjatte med det, og jeg vil anbefale at bruge nitrilhandsker, men så er det heller ikke værre. Det er en relativt mild opløsning.

  -   2010-08-31 01:22:59
NICE! Har ledt efter "Natronlauge" i DK og har bare ikke kunne finde det. I Tyskland kan man købe det på apoteker... Vil vildt gerne lave Brezeln... men er sindssygt bange for det der kaustisk soda ;)

  -   2010-04-17 12:40:14
Virkelig gode!!! De smager super godt! Havde dog en del problemer med at få dem af bagepapiret da jeg tog dem ud af ovnen!

  -   2009-10-04 17:21:46
De virker...!!!

  -   2008-07-28 06:35:15
Disse kringler er super gode og smager godt. Man kan lave et rids foroven og putte ost og skinke i. Dejen kan fryses og det kan kringlerne også. Dette er store saltkringer/saltstænger som smager meget bedere.