Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















8 Små Mormor-Franskbrød

8 Små Mormor-Franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Molly

Indsendt :





Ingredienser:
50 g.gær
6 dl.lunken vand
2 dl.yougurt cremefraishe eller kærnemælk
2 spsk.honning siurp eller sukker
1.5 tsk.salt
1 tsk.kardemomme - kan undlades
2 æg
6 spsk.becel eller olie
150 g.havregryn - evt. malet
50 g.mandler malet
200 g.speltmel - sigtet eller fuldkorns
200 g.hvidhvede
500 g.hvedemel
 Evt.birkes
 


Opskrift:

Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt yougurt, salt, honning, kardemomme og æg. Rør dette godt sammen.

Tilsæt havregryn, mandler, speltmel og hvidhvede, rør dette godt sammen.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til du har en god dej, ikke for fast.

Dejen skal æltes godt igennem.

Dejen skal hæve i ca. 1 time.

Del derefter dejen i 8 små franskbrød og læg dem på pladen. Pensl med æg og strø evt. med lidt birkes eller lidt havregryn.

De skal hæve ca. 30 min.

Bages i ca. 15 - 20 min. Tjek efter 15 min.


Tips:

Disse franskbrød kan naturligvis laves som 2 store fransbrød. Vi laver dog altid 8 små, vi kan så tage et par stykker med til mormor. Vi smider nogle i fryseren, så har vi altid frisk franskbrød. Vi har også brugt dejen til pizza og pølsehorn. Det kan godt virke lidt omstændig med alle de forskellige meltyper, men det giver et godt resultat og det giver mange flere fiber og smagen er også rigtig god.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (21 stemmer)

Opskriften er vist 33697 gange,
og udskrevet 633 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Molly  -  2012-09-15 11:59:48
Sorry, becel eller olien tilsættes sammen med yougurt, salt, honning, kardemomme og æg og jeg bager dem ved 200 grader varmluft - håber dette hjælper :)))


Lisa   -  2012-05-15 13:06:38
Undskyld - så lige bagetiden -


Lisa  -  2012-05-15 13:01:50
Har fulgt opskrift med måtte gætte mig til hvornår margarinen skulle i og hvor mange grader de skulle bages på


Molly  -  2008-07-03 09:42:04
Sorry, De skal bages ved 220 grader.