timain eller 1 tsk tørret timain4-5 kviste timain eller 1 tsk tørret timain
150
g.
kogt skinke i tern150 g. kogt skinke i tern
2.5
dl.
fløde 13%2.5 dl. fløde 13%
3
æg3 æg
1
tsk.
groft salt1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber
4
tomater4 tomater
Opskrift:
1.) Skær koldt smør i mindre stykker, & smuldr det med mel & salt,
evt. i en foodprocessor,så det kommer til at ligne reven ost.
2.) Tryk dejen sammen med vand uden at ælte den.
3.) Rul dejen tyndt ud på et meldysset bord med en kagerulle. Eller tryk dejen ud i formen med fingerne.
4.) Kom dejen i en smurt tærteform.Tryk dejen godt ind yil kanterne.Du kan også lægge dejen i tærteformen og trykke den ud i bunden med fingerne uden at rulle den ud først.
5.) Prik tærtebunden med en gaffel.Sæt den i kæleskab i ca. 30 min.
6.) Tænd imens ovnen på 200 c.
7.) Sæt tærtebunden i den varme ovn,og sku ned til 175 c. med det samme.Bag tærtebunden ca.20 min.
8.) Pil Skrælleb af løget,skær løget igennem på langs fra rod til top.Læg det ned deb flade side ned mod skærebrættet. Hold fast i roden af løget.Skær fra top mod rod.men ikke helt igennem den.Roden holder løget sammen.Hak derefter på den anden led,Så det bliver til små tern.
9.)Varm smør i en grye,og steg løgne til de er klare,men ikke brune.Kom tomatPuré og skyllede timianblade eller tørret timian i.Tag gryden fra varmen.
10.)Hæld fløde i gryden,slå æg ud & pisk det sammen i gryden.
Tilsæt salt & peber.
11.) Fodel skinken i tern i den forbagte tærtebund. hæld æggemassen over.
12.) Skyl tomatern,skær dem i skriver,og læg dem på tærten.
13.) Stil tærten i oven,sku op til 200 c.og bag ca. 20 min. til æggemassen er stiv..
Håber i kan lide det.[;
og i kan finde ud af det.!
Held & lykke.(:
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(4 stemmer)
Opskriften er vist 21787 gange, og udskrevet 555 gange.
Kommentarer
- 2011-05-18 16:43:50 Den var rigtig rigtig god:)
Malene. - 2008-06-28 21:15:55 Det lykke Dejligt,Så lavde den.
Det samgte helt vildt godt.!(:
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider