Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Knækbrød grov, sund og lækker

Knækbrød grov, sund og lækker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 50 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Knækbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Poul Vinther

Indsendt :





Ingredienser:
50 g.rugmel
500 g.Speltmel fuldkorn
250 g.Speltmel
150 g.hvedeklid
250 g.solsikkefrø
70 g.hørfrø
70 g.sesamfrø
2 spsk.honning
100 g.olie
2 tsk.havsalt
3 tsk.hjortetaksalt
5 dl.vand
 


Opskrift:

Bland det hele, så det dejen er fast.

Hvis der kommer for meget væde i er den ikke til at arbejde med, eller at bage, så skal den have meget længere i ovnen. Det er nemmere at putte lidt mere grov spelt mel i, eller lade den stå lidt så suger de grove ingredienser noget af væden.

Rul dejen ud, og skær til med en pizza ruller. Husk at putte spelt mel på begge sider af dejen, en eller flere gange, så er den nemmere at rulle ud, og det betyder ikke noget for smagen på det færdige knækbrød.

Der sker ikke noget ved at skære for meget af, det er nemt at tage med næste udrulning.

Ind i ovnen v. 150 gr. ved varmluft i ca. 25 - 35 min. og på de nederste riller, der kan godt være 3 pl. i af gangen i en varmluftovn. Men aldrig på øverste rille, helst ikke over midten af ovnen.

Måden du kan se at de er færdige på er at de vil bue lidt op på midten. Heller 5 min. for meget, de er ikke gode for bløde.

Så i en kagedåse, de dufter vildt godt at åbne for, bedre end de bedste småkager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 24145 gange,
og udskrevet 422 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Benny  -  2013-03-16 10:30:53
Denne opskrift er simpelthen bare fantastisk - og nem og sjov at lave. Vil aldrig mere købe Wasa.


panchen  -  2012-09-22 10:11:42
Når jeg laver knækbrød putter jeg væske i så dejen bliver lind, smækker den mellem to lag bagepapir og ruller den ud mens den er her imellem. Det øverste lag kan så forsigtigt fjernes uden problemer. (Dejen skal ikke være alt for flydende men ret lind) - det ekstra vand fordamper i ovnen!


Mariane  -  2010-10-16 10:48:23
jeg syntes dejen er lidt for svær at arbejde med. men hvis man strenger sig an kan resultatet blive godt. men det er ikke den bedste opskrift jeg har prøvet.... :(


Poul Vinther  -  2008-08-04 14:56:19
Ja hvis dejen står ret længe skal der lidt mere væde i. Det gør ikke noget, men den bliver svære at arbejde med. Prøv at skifte honningen ud med Mørk sirup. At bruge 2 x 3 tsk. = 1 ps. hjortetaksalt = ca. 6 tsk el. 25 gr. Og øge mængden af sesamfrø fra 70 gr. til 150 gr.


else  -  2008-07-11 15:03:58
der er alt for lidt vædske i - tror jeg put mindst 1 dl. vand mere i for at det i det hele taget kunne hænge sammen. Smagen er god....