Verdens bedste the-boller

Verdens bedste the-boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mel

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
50 g.gær
50 g.sukker
50 g.margarine/smør
2 æg
2 dl.mælk
 
Opskrift:
Dæk gæren med sukkeret, og lad det stå til gæren er "opløst". Smelt margarinen/smørret. Bland margarine/smør med mælken, så det opnår en håndvarm temperatur og bland det med gær og sukker. Pisk de to æg og bland dem i. Rør melet i, men brug ikke det hele. Dejen skal være klistret.
Dejen stilles lunt og hæver i ca 45 min.
Dejen slås ned. Formes til boller, brug evt. det sidste mel, efterhæver i ca. 30 min.
Bages på 200 grader i 12-14 min.

Tips:

Spar på melet, dejen må gerne være klistret, selvom det er lidt vanskeligt at arbejde med, dette gør bollerne meget mere luftige. Hold øje med bollerne de sidste min. De skal være lysebrune, men ikk for mørke.





karakterer:
Opskriften er vist 24471 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-23 19:00:58
Mega dejlige boller

  -   2015-01-06 12:15:50
Når man kommer sukker ovenpå gæret, så ødelægger man gærets egenskaber. Hvis man bare blander gæret i vand først så sker der ikke noget ved gæret og man kan komme 10% mindre i.. Vh benjamin

  -   2014-06-10 13:01:28
skal der ikke tilsættes en lille smule salt ???