Opløs gæren i lunkent vand, ikke over 36-37gr. Tilsæt salt, honning, 1 æg, 1-1½dl solsikkekerner og sigtemel. Ælt dejen godt igennem. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen smidig og stil den lunt og dækket med et opvreden viskestykke til hævning i 45-50 min. Ælt dejen igennem let og del den i 16-18 boller. Bollerne efterehæver i 20-25min. Pensles med pisket æg og drysses med solsikkekerner. De bages 25-30min ved 200gr på næstnederste ribbe i ovnen el. ved 180gr i varmluftovn. Afkøles på bagerist.
Tips:
De bliver rigtig gode saftig og smager rigtig godt nybagte.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 4347 gange, og udskrevet 107 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider