Nøddetærte 02

Nøddetærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dorte

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
200 g.hvedemel
200 g.smør
0.5 dl.sukker
 
 Nøddeblanding:
1.5 dl.piskefløde
85 g.smør
70 g.honning
70 g.sukker
1 spsk.appelsinsaft
 skal af halv usprøjtet appelsin
300 g.blandende nødder
 
Opskrift:
Mørdejen blandes hurtigt sammen og lægges i køleskabet i en halv time.
Rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
Staniol "formes" uden om dejen og der kommes ½ cm. ris oven på staniolen.
Derefter bages bunden ved 200 grader i 10-12 minutter.

Til fyldet koges alle ingredienser (-nødder) sammen ved middel varme i 5-10 minutter.
Derefter blandes nødderne i og fyldet fordeles i den forbagte tærtebund.
Tærten bages færdig i ca. 15. minutter ved 160 grader.

Kan serveres lun, men serveres den kold vil den være fast og kunne skæres i pæne stykker.





karakterer:
Opskriften er vist 24593 gange,
og udskrevet 528 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-01 07:41:40
Jeg kom lidt reven marcipan under fyldet... Lækkert...

  -   2008-06-23 17:38:16
prøv også med lidt hindbærmarmelade i tærten inden nøddeblandingen kommes ovenpå og bages det gør den ikke ringere ;O)