Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjertevenlige scones ( Fedtfattige)

Hjertevenlige scones ( Fedtfattige), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Scones

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Hjertevenlige scones ( Fedtfattige), billede 4 Hjertevenlige scones ( Fedtfattige), billede 1 Hjertevenlige scones ( Fedtfattige), billede 2 Hjertevenlige scones ( Fedtfattige), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
0.5 dl. Solsikkeolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   


Opskrift:

Hvedemel, bagepulver og salt sigtes sammen. Solsikkeolie og mælk røres i sammen med den stiftpiskede æggehvide. Dejen æltes godt sammen.

Rulles ud i 3 ca. 1 cm. tykke pandekager. Hver pandekage deles i 4 trekanter.

Lægges på en plade med bagepapir og bages ca. 8 minutter i en 225 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (45 stemmer)

Opskriften er vist 120070 gange,
og udskrevet 1723 gange.


Energi:
KJ total 5639 (1342 kcal)
KJ pr. stk. 469 (111 kcal)
Vægt ialt 439 gram
Vægt pr. stk. 36 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1284 KJ (305 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 11.2 gram
Kulhydrat 45.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Camilla  -  2015-01-13 07:45:57
Enten for meget salt eller for meget bagepulver. Smagen er i hvert fald ikke imponerende.


Anne  -  2013-05-17 15:38:59
Har netop bagt dem - de er alt for salte. Har set på tilsvarede opskrifter og der bruges højst det halve.


den tygge  -  2012-03-02 17:49:01
de er jo ikke fedtfattige?


Andrea  -  2010-06-27 13:44:26
bollerne behøves ikek æggehvider - i så fald brug lidt sukker og hvid chokolade


Frederik  -  2010-01-29 00:04:11
Jeg har kommet 70%-CHOKOLADESTYKKER og REVEN APPELSINSKAL i. Kan varmt anbefales - og både chokolade med højt kakaoindhold og appelsinskal er jo yderst SUNDT! Jeg har gjort det 99% ØKOLOGISK ved at købe øko appelsiner i Fakta, øko 70% chokolade i Netto (Björnsted) og øko rapsolie i Netto. Resten kan fås økologisk overalt. Det eneste jeg ikke har kunnet få økologisk var bagepulver (salt findes ikke i øko-version, da det er et mineral).


Frøken Fedt  -  2008-11-15 12:00:53
Scones'ne er hjertevenlige men ikke fedtfattige. Umættet fedt fra planter er langt bedre for hjertet end mættet fedt fra fx smør. Der er ikke nogen olie, der er den sundeste. Det er derimod bedst at variere sit indtag, ved at anvende forskellige olier i kosten, da vegetabilske olier indeholder forskellige fedtsyrer, som hver især er gavnlige for kroppen. Og uhm, nu vil jeg spise mig et par nybagte scones:)


Betina  -  2008-08-12 10:16:00
Prøv at tilføje mørk chokolade stykker...


Signe  -  2008-01-18 14:01:45
Det smager godt når det er halv spelt halv hvede, og det er jo sundere


Sandra  -  2007-07-13 18:11:13
Jeg har også hørt at det er rapsolie der er den sundeste.


Hanne  -  2007-05-14 01:11:24
- Lige en kommentar - rapaolie er den sundeste olie, da medierne fortalte os, at olivenolien var sundest var det for at vi skulle købe al den olivenolie EU havde støttet økonomisk. Det var fremme i pressen, at det hele kun var salgsteknik. Vindruekerneolie er altså heller ikke at forglemme.


sofie  -  0000-00-00 00:00:00
Lige en tilføjelse: Rapsolioe er ikke den sundeste, det er Olivenolie, da denne indeholder langt flere monoumættede fedtsyrer end andre olier, og derfor kan tåle langt højere opvarmning end andre olier uden at danne transfedtsyrer, men rapsolie har dog et noget højere indhold af monoumættede fedtsyrer end solsikkeolie, og er derfor at foretrække hvis prisen spiller en rolle


grethe  -  0000-00-00 00:00:00
ola jose- prøv det men solsikkeolie er da meget silligere


Jose  -  0000-00-00 00:00:00
Kan man mon bruge olivenolie i stedet for solsikkeolie?


Kaj  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode. Prøv: skær dem ud i trekanter/firkanter - kom fyld i efter behag - bug dem sammen fra hjørne til hjørne og bag dem i ca. 10-12 min. God fornøjelse.