Brunsviger som bageren laver den

Brunsviger som bageren laver den, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brunsviger som bageren laver den, billede 4 Brunsviger som bageren laver den, billede 1 Brunsviger som bageren laver den, billede 2 Brunsviger som bageren laver den, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær, frisk
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kagecreme:
25 gram Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Lun mælken, opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, blødt smør og mel og ælt dejen godt igennem på din køkkenmaskine. Dejen skal være godt klistret. drys lidt mel over og stil til hævning ½ time.

Hæld 1 dl. mælk op i en skål. Drys de 25 g. cremepulver ned i mælken, mens der røres med en elpisker. Pisk i 2 minutter.

Rør det bløde smør sammen med farinen og vend kagecremen heri.

Rul dejen ud og læg den i en bradepande på ca. 23x33 cm. Hæld fyldet ud over kagen og bag den ved 175 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 158721 gange,
og udskrevet 3706 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (54 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10762 (2562 kcal)
KJ pr. Pers. 896 (213 kcal)
Vægt ialt 826 gram
Vægt pr. Pers. 68 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1302 KJ (310 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 48.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-30 12:49:41
Kagecrem skal i være i en ægte fynsk brunsviger

  -   2019-09-15 20:16:31
Forstår det simpelthen ikke. Har sat den i midten. Fuldt opskrift punkt til punkt. Og den er ikke i nærheden. For 2 gang. Som på billedet. Sat pladen midt i ovnen

  -   2017-10-11 09:36:52
Glæder mig til at prøve opskriften af :) Til jer der siger bager ikke bruger kagecreme, kan jeg informerer om efter selv at have været i lærer som bager. At størstedelen faktisk bruger lidt kagecreme i og også den af pulver.

  -   2017-01-07 11:00:43
Nu kan jeg se der er mange der kommentere at bageren ikke putter kagecreme i , at nogen putter kanel i , og andre pynter med fløde .. HUSK ! der er regionale forskelle i hvordan en opskrift kan være. Som fynbo, kan jeg sige at denne opskrift er nøjagtig mangen til den vi har brugt i min familie i rigtig mange år, og at hos MIN bager , er remoncen netop blød og cremet som på denne, NETOP pga kagecremen , og JO bagerne bruger også halvfabrikat og bruger pulver creme. bagernes halvfabrikat er self noget bedre end det VI kan købe i butikkerne men JO de bruger også pulver :D når det så er sagt så synes jeg det er en fantastisk opskrift på en Brunsviger præcis som vi kan lide den i min familie :D

  -   2016-10-28 09:14:41
Det er muligt at denne opskrift er helt som din bager laver den. Men hvis bageren laver den sådan her, (altså med kagecreme), så laver han den forkert. - Der skal IKKE kagecreme i brunsviger.

  -   2016-04-09 13:07:14
Den smager godt og er LANGT fra tør og der er tilpas med fyld på. Men.... Hvis man ikke kan lide en meget blød dej så er denne opskrift knap så god.

  -   2014-08-23 13:14:30
supper brunsviger .har bagt den mange gang i thailand . og de er bare vilde med den . så et rent 10 tal her fra .

  -   2013-04-10 12:19:57
Den er bare god. Jeg brugen den hver gang vi holder fødselsdag

  -   2012-11-15 15:09:01
Absolut den bedste opskrift på brunsviger længe! Den smager bare super!

  -   2012-04-26 23:19:02
Den blir ikke som på billedet.... Alle jeg servere dn til, siger det er det bedste de nogensinde har smagt! Måske ikke som bageren gør det, men smagen er der

  -   2011-12-27 18:59:50
Nem og fantastisk brunsviger! Og jeg har ellers aldrig brudt mig om hjemmelavet brunsviger...

  -   2011-07-19 22:25:03
Jeg har aldrig været fan af brunsviger, men min kæreste spurgte om jeg ikke ville bage en. Det blev denne. Jeg undlod kagecremen, kom en tsk vaniliesukker i dejen. Det er ikke sidste gang jeg har lavet denne brunsviger, den smagte fantastisk og særligt er jeg vild med den lækre dej, der er luftig og lækker.

  -   2011-07-16 01:38:12
Kom et par spiseskefuld mørk sirup i remoncen i stedet for creme

  -   2011-03-06 16:18:04
Jeg hældte dejen ned i en rund form, det gjore at den skulle have meget længere tid og blev helt tør i bunden og der var så meget creme oven på at det blev helt smattet..ikke den bedste jeg har smagt vil ikke lave den igen .

  -   2011-02-13 15:31:15
Jeg bager ofte og denne her opskrift er helt bestemt min ynglings opskrift. Et klart 10 tal herfra, da det jo er det højeste man kan give herinde :-) Smager bar såååååå godt.

  -   2011-01-23 08:41:15
heej . nu har jeg lavet brunsviger efter denne opskrift to gange til forskellige mennesker , og har kun fået de rene 12 taller for den begge gange .. Og nu hænger jeg på den igen idag , haaha , så denne opskrift her , - som bageren laver den er klart vores farvorit i min familie og vennekreds . ;);)

  -   2010-12-27 10:27:50
Nej, det er ikke som en bager laver den......MEN hør nu! Nogle bagere putter romkugledej i og største delen bruger margarine - Ikke smør. Kunne ikke forestille mig, det er ligefrem det I efterspørger. Det er rigtigt, at bageren ikke bruger kagecremepulver i deres brunsviger, men det er med til at gøre den til en brunsviger, som vi kender fra bageren. Vil faktisk sige lidt bedre, da sukkeret ikke tørrer ud på denne her - men det kan I jo selv vurdere. Når det så er sagt, så bruger bagere skam også kagecremepulver.

  -   2010-03-06 14:04:45
Jeg syntes den er helt fantastisk... og jeg er stor brunsvigerkender... det er nemlig den eneste kage jeg kan lide... hvis du har creme i overskud kan du evt. lægge det ovenpå i tern inden du bager en.. så er det en prinsessetærte... UuuHMmmmmmm

  -   2009-11-30 18:07:11
vores bager laver den ikke sådan den ser ikk så god ud.. kedelig..

  -   2009-07-20 11:54:23
Hvorfor kommer så mange med en masse kommentar om hvad man kan putte i eller at man ikke skal bruge det ene og det andet. Hvis man ikke synes den er god så skriv det og læg så jeres egen opskrift ind. Jeg og hele min pukkelryggede familie synes at denne opskrift smager himmelsk.

  -   2009-06-17 13:42:58
Brunsviger skal ikke lages med kagekrempulver. Der skal være et fyld af smør, kanel og sukker, som man putter i nogle fordybninger i dejgen efter, at man har rullet dejgen ud til en avlang firkant. Rigtig eller ???

  -   2009-06-11 08:21:23
Absolut ingen kagecreme i! og heller ingen kanel! men ½ dl fløde i farinen gør toppen blød og lækker i stedet for knasende.

  -   2009-02-05 13:12:35
Så er kagen bagt... Uhmmmmm seriøst aldrig smagt bedre... Og jeg har alligevel været i 2 bager og arbejde hvor forskellige har lavet... Men ingen slår "min"......

  -   2008-09-20 15:11:40
jeg har prøvet at lave brunsviger som bageren laver den .Den blev vældig fin og god .man skal huske at smører fadet,det kunne godt stå i opskriften og hvor i ovnen den skulle stå 20-8-2008

  -   2008-09-12 13:35:50
hej, en lille hilsen fra den "bette" bager, der er mange måder at lave brunsviger på, men her i frederikshavn, laver vi den ikke med creme i, bare en remonce med maragrine og brun farin, nogle kommer dog lidt kanel i også, og så pyntes med fløde.

  -   2008-09-11 00:36:13
Jeg bor i Canada og ved ikke om vi har kagecreme pulver eller farin, saa jeg er meget intereseret i at faa en brunsviger opskrift fra 'Spanien'

  -   2008-09-08 22:23:16
Hvis dejen ikke hæver kan du måske have varmet mælken for meget, den skal kun lunes til omkring 37 grader C

  -   2008-09-08 19:08:26
Hvorfor hæver dejen ikke? er de 25g gær ikke for lidt?

  -   2008-09-08 16:34:38
Det er ikke særlig sandsynligt, at "Brunsviger som bageren laver den" skulle være lavet på basis af færdiglavet kagecremepulver. Mon ikke bageren vil lave en kage fra bunden af og ikke bruge færdigprodukt. Der findes langt bedre opskrifter på Brunsviger. Skulle nogle være interesseret, har jeg en opskrift, 12 stykker, tilberedningstid 45 min., jeg gerne deler med andre.