Butterdejssnitter

Butterdejssnitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
250 g.hvedemel (4 dl)
1.5 dl.koldt vand
50 g.smør
1 spsk.eddike
0.25 tsk.fint salt
 
 Indhulning:
150 g.fast smør
 
 pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Bland mel, vand, smør, eddike og salt til en smidig dej og stil den koldt og tildækket en times tid. Rul dejen til en aflang firkant, 1 cm tyk, og fordel tynde skiver af det kolde, men ikke hårde smør på 2/3 af dejen. Fold den i 3 lag. Fold den del, der er uden smør, over først og læg herefter den sidste tredjedel over. Rul atter dejen til en aflang firkant og fold 3 lag. Gentag processen mindst 3 gange. (Se udrulning af dej under artikler)

Læg dejen til afkøling et kvarters tid mellem hver udrulning, da smørret ellers kan blive for blødt og løbe ud. Brug rigeligt mel ved udrulningerne, men børst overflødigt mel væk med en bagekost hele tiden. Rul den færdige dej ud i ca. 1 cm tykkelse og lad den hvile koldt et kvarters tid, før den skæres ud. Det forhindrer at dejen trækker sig sammen under udskæringen. Skær dejen i 6x2 cm snitter med en skarp kniv. Prik dem med en gaffel og stil dem på en letmelet bageplade. Der skal være plads til at de hæver og breder sig lidt. Pensl snitterne med æggeblomme (det giver mest kulør), eller sammenpisket æg. Se til, at det ikke løber ned ad siderne, da det kan forhindre bagværket i at hæve flaget, let og ensartet. Bag snitterne på midterrille i en 220 grader varm ovn i 20-25 min. De skal være lette, hævede og gyldenbrune.

Tips:

Serveres til kød- og fiskeretter. De kan også udstikkes i halvmåner til fleurons eller i stjerner og cirkler. Kan fryses.


karakterer:
Opskriften er vist 36332 gange,
og udskrevet 369 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

SVH  -  2010-12-30 19:04:20
Jeg synes, at det er meget passende at skære dejen ud i firkanter på 9x6 cm. eller måske endda 10x8 cm, hvis man skal bruge dem til en portionsanrettet forret. Jeg fik 15-20 stk. af en dobbelt portion. Hvis man overholder den første times hviletid i køelskab og ellers bare skynder sig at få rullet dejen ud, lagt margarineskiver på og gør dette til man ikke har mere margarine tilbage, så er det ikke nødvendigt at lade dejen hvile imellem hver udruldning. Brug helst æg til pensling, de bliver i hvert tilfælde kedelige at se på uden. Et lille tip er, at lade margarinene blive i køleskabet og så ellers bruge en ostehøvl til at lave fine tynde skiver. Det er meget bedre, nemmere og næsten også hurtigere.