| | Til den nederste kage (bund cirka 34 cm i diameter) Til den nederste kage (bund cirka 34 cm i diameter) |
| | Pr. bund bruges: Pr. bund bruges: |
| | |
5 | spsk. | klaret, lunt smør 5 spsk. klaret, lunt smør |
125 | g. | sukker 125 g. sukker |
2.5 | | æg 2.5 æg |
125 | g. | hvedemel125 g. hvedemel |
1 | tsk. | bagepulver 1 tsk. bagepulver |
| | |
| | Stænkning og pensling: Stænkning og pensling: |
2-3 | spsk. | siet appelsinsaft 2-3 spsk. siet appelsinsaft |
4 | spsk. | spiritus (rom eller orangelikør) 4 spsk. spiritus (rom eller orangelikør) |
350 | g. | abrikosmarmelade 350 g. abrikosmarmelade |
| | |
| | Smøring af nederste & mellemste bund: Smøring af nederste & mellemste bund: |
350-400 | g. | smeltet blød nougat 350-400 g. smeltet blød nougat |
| | |
| | Cremefyld: Cremefyld: |
600 | g. | smør 600 g. smør |
500 | g. | flormelis 500 g. flormelis |
4 | spsk. | spiritus 4 spsk. spiritus |
600 | g. | kransekagemasse 600 g. kransekagemasse |
150 | g. | hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) 150 g. hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) |
| | |
| | Til den næstnederste kage (bund cirka 26 cm i diameter) Til den næstnederste kage (bund cirka 26 cm i diameter) |
| | Pr. bund bruges: Pr. bund bruges: |
3 | spsk. | klaret, lunt smør 3 spsk. klaret, lunt smør |
75 | g. | sukker 75 g. sukker |
1.5 | | æg 1.5 æg |
75 | g. | hvedemel75 g. hvedemel |
0.75 | tsk. | bagepulver 0.75 tsk. bagepulver |
| | |
| | Stænkning og pensling: Stænkning og pensling: |
2 | spsk. | siet appelsinsaft 2 spsk. siet appelsinsaft |
3 | spsk. | spiritus (rom eller orangelikør) 3 spsk. spiritus (rom eller orangelikør) |
300 | g. | abrikosmarmelade300 g. abrikosmarmelade |
| | |
| | Smøring af nederste & mellemste bund: Smøring af nederste & mellemste bund: |
225 | g. | smeltet blød nougat 225 g. smeltet blød nougat |
| | |
| | Cremefyld: Cremefyld: |
350 | g. | smør 350 g. smør |
275 | g. | flormelis 275 g. flormelis |
3 | spsk. | spiritus 3 spsk. spiritus |
350 | g. | kransekagemasse 350 g. kransekagemasse |
125 | g. | hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) 125 g. hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) |
| | |
| | Til den næstøverste kage (bund cirka 22 cm i diameter) Til den næstøverste kage (bund cirka 22 cm i diameter) |
| | Pr. bund bruges: Pr. bund bruges: |
2 | spsk. | klaret, lunt smør 2 spsk. klaret, lunt smør |
50 | g. | sukker 50 g. sukker |
1 | | æg 1 æg |
50 | g. | hvedemel50 g. hvedemel |
0.5 | tsk. | bagepulver 0.5 tsk. bagepulver |
| | |
| | Stænkning og pensling: Stænkning og pensling: |
1 | spsk. | siet appelsinsaft 1 spsk. siet appelsinsaft |
2 | spsk. | spiritus (rom eller orangelikør) 2 spsk. spiritus (rom eller orangelikør) |
200 | g. | abrikosmarmelade 200 g. abrikosmarmelade |
| | |
| | Smøring af nederste & mellemste bund: Smøring af nederste & mellemste bund: |
150 | g. | smeltet blød nougat 150 g. smeltet blød nougat |
| | |
| | Cremefyld: Cremefyld: |
250 | g. | smør 250 g. smør |
200 | g. | flormelis 200 g. flormelis |
2 | spsk. | spiritus 2 spsk. spiritus |
250 | g. | kransekagemasse 250 g. kransekagemasse |
75-100 | g. | hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) 75-100 g. hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) |
| | |
| | Til den øverste kage (bund cirka 16 cm i diameter) Til den øverste kage (bund cirka 16 cm i diameter) |
| | Pr. bund bruges: Pr. bund bruges: |
1 | spsk. | klaret, lunt smør 1 spsk. klaret, lunt smør |
25 | g. | sukker 25 g. sukker |
0.5 | | æg 0.5 æg |
25 | g. | hvedemel25 g. hvedemel |
0.25 | tsk. | bagepulver 0.25 tsk. bagepulver |
| | |
| | Stænkning og pensling: Stænkning og pensling: |
1 | spsk. | siet appelsinsaft 1 spsk. siet appelsinsaft |
1 | spsk. | spiritus (rom eller orangelikør) 1 spsk. spiritus (rom eller orangelikør) |
140 | g. | abrikosmarmelade 140 g. abrikosmarmelade |
| | |
| | Smøring af nederste & mellemste bund: Smøring af nederste & mellemste bund: |
80 | g. | smeltet blød nougat 80 g. smeltet blød nougat |
| | |
| | Cremefyld: Cremefyld: |
125 | g. | smør 125 g. smør |
100 | g. | flormelis 100 g. flormelis |
1 | spsk. | spiritus 1 spsk. spiritus |
125 | g. | kransekagemasse 125 g. kransekagemasse |
30-50 | g. | hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) 30-50 g. hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse) |
| | |