Grahamsbrød 02

Grahamsbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
3 dl.kærnemælk
400 g.grahamsmel
25 g.gær
1.5 dl.lunkent vand
1 spsk.olie
0.5 spsk.salt
225 g.hvedemel
 
Opskrift:
Kærnemælk og grahamsmel røres sammen og står 1½-2 timer ved køkkentemperatur.

Gæren røres ud i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes igennem. Stilles lunt til hævning, dækket med et klæde 3/4-1 time.

Dejen slås ned og formes til et brød. Efterhæves på pladen 20-30 min.

Brødet ridses og pensles med vand eller sammenpisket æg.

Bagetid: 40-45 min. ved 200 grader på nederste ovnribbe.


karakterer:
Opskriften er vist 13030 gange,
og udskrevet 236 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne  -  2020-11-25 13:38:38
Jeg bruger altid denne opskrift med kærnemælk. Brødet hæver flot og smager dejligt.