Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt øvrige ingredienser.
Kog uden låg og rør i massen indtil den består "kugleprøven": Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle.
Cirka 15 min. i en stor gryde og 30 min. i en gryde med mindre bund.
Hæld massen op på en let smurt plade. Lad massen køle af og skær eller klip den i mindre stykker til karameller. Opbevar karamellerne koldt. Pak dem evt. ind i papir.
Karamellerne indeholder 12540 kJ, 48% fedt, 51% kulhydrat og 1% protein.
Tips:
Du kan evt. overtrække karamellerne med chokolade.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(6 stemmer)
Opskriften er vist 7509 gange, og udskrevet 145 gange.
Kommentarer
Marianne - 2014-01-19 12:36:35 Super lækre karameller især med choko-overtræk! Mums! Men det var dog meget hårde:-( min lille søn flækkede sin lille tand, men det er ok nu...