Crostata tutti frutti (Tuttifruttitærte)

Crostata tutti frutti (Tuttifruttitærte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Diverse bær

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :     

Ingredienser:
 Pate brisée (Mørdej):
300 g.hvedemel
150 g.usaltet smør skåret i stykker
2-3 spsk.isvand
 salt
 
5 dl.mælk
1 vanillestang flækket
4 past. Æggeblommer
100 g.sukker
15 g.hvedemel
25 g.smør
 
250 g.solbær
100 g.blåbær
250 g.hindbær
8 abrikoser skrællede og udstenede og skåret i skiver
1 kiwi skrællet og skåret i skive
 
Opskrift:
Pate brisée (Mørdej)
Sigt melet i en bunke, lav en fordybning i midten, tilsæt smør og 1 knsp. Salt og gnid det sammen med fingrene. Tilsæt lige netop så meget vand, at der dannes en elastisk dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 1 time.


Varm ovnen op til 200 grader C.

Smør en tærteform med smør. Rul dejen ud i en cirkel på et meldrysset bord og beklæd formen med den. Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir over og fyld op med ris eller tørrede ærter. Bag tærten i ½ time. Tag den ud af ovnen, fjern bagepapir og ris og lad den køle af.

Mælk og vanillestang varmes op i en gryde til simrepunktet. Pisk æggeblommer med sukker i en anden gryde, til det er blegt og luftigt, og tilsæt mel. Fjern vanillestangen og rør ad flere omgange mælken i æggeblandingen. Varm det forsigtigt op under omrøring, til det er blevet tykt. Tag gryden af varmen, rør smør i og lad det køle helt af.

Hæld den afkølede creme i tærten. Arranger alle frugterne ovenpå i et dekorativt mønster.

Stil tærten koldt, til den skal serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 10034 gange,
og udskrevet 157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-02 11:58:22
Hvis det skal være helt rigtig Crostata mener jeg den skal bages uden tærteform. Dejen rulles ud og fyldet lægges midt på, 5-10 cm fra kanten, dejen foldes så lidt ind over fyldet.