Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stikkelsbærgrød, billede 4 Stikkelsbærgrød, billede 1 Stikkelsbærgrød, billede 2 Stikkelsbærgrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Stikkelsbær, friske
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
3 spsk. Ideal B Jævning U / farve
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Blomst og stilk klippes af bærrene, der skylles og bringes i kog med vandet.

Bærrene kan nøjes med et opkog, så de ligger hele i grøden, eller koges 5 min., så de er helt udkogte.

Sukker tilsættes. Ideal jævning og vanillesukker udrøres i 1 dl koldt vand og hældes på en gang under omrøring i den kogende frugt. Grøden koges 1 min. Den hældes op, drysses med sukker og afkøles.

Fløde eller mælk serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 156512 gange,
og udskrevet 3596 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5992 (1426 kcal)
KJ pr. Pers. 1498 (356 kcal)
Vægt ialt 1404 gram
Vægt pr. Pers. 351 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 426 KJ (101 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 25.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-19 22:29:01
Jeg tilsætter kun den halve mængde vand, hvad skal man spise alt det jævnede sukkervand for. De stikkelsbær jeg bruger er søde nok i sig selv, så sukkeret er til søde vandet med, det sætter jeg derfor også ned til det halve. Jeg bruger kartoffelmel til at jævne med, 2 spsk. Jeg vil prøve at skære endnu mere ned på vand sukker og kartoffelmel.

  -   2012-08-04 21:30:27
Rigtig godt at blende den. Og hvis bærrene er modne så skal der bruges lidt mindre sukker. Smager dejligt.

  -   2009-07-15 15:33:25
Jeg lavede den børnevenlige version ved at køre den igennem med en stavblender...

  -   2009-07-14 19:00:41
Jeg brugte kartoffelmel (5 spsk,.)da der ikke var noget idealjævning B i dagli'Brugs:)

  -   2008-04-26 11:15:15
Sikker på at der skal ½ liter vand i????!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Den bliver lidt tynd og lidt for sød, så 4 dl vand og 250 gr. sukker syntes jeg er nok. - det er en god ide med vanillesukker, det giver den prikken over i ´et