Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Den store frugtkage

Den store frugtkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nete

Indsendt :


Den store frugtkage, billede 4 Den store frugtkage, billede 1 Den store frugtkage, billede 2 Den store frugtkage, billede 3
Fotograf: Dorte Christensen  

Ingredienser:
  Bunde:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Ovenpå bunde.
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Pynt:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  årstidens frugter
   


Opskrift:

Bunden:
smør, sukker og æggeblommer røres sammen. mælk mel og bagepulver vendes i.

Ovenpå:
æggehvider sukker og vanilie sukker piskes stive. kom det oven på den ubagte dej(bunden)
Bages ved 200' i ca 30 min. nederste rille i ovnen.

Pynts med.
piskefløden piskets godt stift, cremfraisen vendes i. kom det oven på den afkølede kage, og pynt med frugt.

Tips:

Den er bare rigtig MUMS




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (198 stemmer)

Opskriften er vist 507425 gange,
og udskrevet 9239 gange.


Energi:
KJ total 31829 (7578 kcal)
KJ pr. Portion 31829 (7578 kcal)
Vægt ialt 2203 gram
Vægt pr. Portion 2203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1444 KJ (344 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 23.1 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Louise Lykke Brønsgaard  -  2019-05-08 08:21:38
Jeg bager den nederste bund lidt inden jeg kommer marengsmassen på, det fungere rigtig godt. Super lækker kage. Bunden kan sagtens laves klar dagen før


Line Jensen  -  2019-05-01 12:15:13
Nej smør skal IKKE smeltes - og tror at de mennesker der har fået en alt for tynd dej har puttet smeltet smør i dejen i stedet for blødt smør ;) Lækker opskrift som tit bruges i vores hjem - lige nu er jeg ved at lave den så kæresten kan få den med på job i morgen :)


Sinne  -  2018-10-06 16:53:19
Skod opskrift, min kage blev fuldstændig flydende selvom jeg gav den 10 min ekstra


Teresa  -  2018-05-27 15:12:08
Jeg har lavet den med creme til lagkager da heg ikke er vil med fløde og så har lagt nye dansk jordbær på skal have den om lidt


Charlotte  -  2018-05-13 18:31:22
Totalt ubrugelig opskrift. Lavede den præcis som der stod. Men marengsen blev sort i kanten inden selve kagedejen var færdig. Man skulle nok have bagt kagedejen næsten færdig først og SÅ komme marengs på. Jeg måtte smide det hele ud og lave noget andet. Øv øv


Charlotte   -  2018-05-12 19:40:00
Alt for lidt mel i. Dejen var tynd som tynd pandekagedej, så jeg kom ca. 50% mere mel i. Desuden er det fuldstændig umuligt at smøre marengsen på den rå kagedej, så hvis jeg forsøger mig igen, kommer marengsen først på når selve kagedejen har fået en lidt fast overflade. Den er i ovnen nu, så nu må vi se hvordan den bliver...


Line  -  2017-07-02 23:01:51
Kan man erstatte sukkeret med noget andet? Har en svigermor med sukkersyge


Jan  -  2017-06-25 18:00:35
Der er fejl i opskriften. Marengsen skal ikke blandes inden piskning. Pisk først æggehviden stift og der efter sukker og vanillasukker


Tanja   -  2017-05-26 13:59:15
Skal smøret smeltes?


Sigrid  -  2017-04-08 18:26:32
Den er bare lækøer har selv lavet den


Inga holt  -  2017-02-28 12:36:42
Mums godt jeg fandt jer?


  -  2017-01-13 21:34:06
Creme fraiche 38% , giver en super konsistens ....


Tordis  -  2016-10-26 14:59:41
En lækker kage, men opskriften er meget utilstrækkelig. Jeg bagte den nederste kagbund først i 10 min. og derefter kom jeg marengsdejen ovenpå og bagte videre i 25 - 30 min. Til nødder valgte jeg hasselnødder, disse blandede jeg sammen med vaniljesukker og vendte forsigtig i den stivtpiskede æggehvide/sukker masse.


Karen  -  2016-07-28 20:50:00
- også min ynglingskage.....Opskriften er til lille bageplade!


  -  2016-07-18 17:47:16
Skal smørret smeltes i denne kage??


En elle anden  -  2016-07-06 15:22:22
Hvor lang tid tager det ca at lave den med frugt?


  -  2016-05-23 19:32:08
Jordens bedste kage. Lagkage bunden kan endda bages i forvejen og med fordel kommes i fryseren. Tages op når den skal bruges


Mona  -  2016-05-19 14:46:11
Hej Jeg bager den i en folieform str 30×40 og bagepapir i


tina hansen  -  2016-05-15 22:06:03
hvor stor en bradepande passer denne opskrift til


Regina  -  2016-05-13 18:19:23
Virkelig god kage! Jeg bagte kagen i det der svarer til en halv bradepande af ovnens størrelse ca. Bunden blev 2 cm tyk. Lige tilpas syntes jeg.


Sanne  -  2016-05-03 18:02:09
Så snart kagen er kommet ud af ovnen, lægger jeg lys pålægschokolade oven på marengsen. Når kagen er afkølet kan man derved sagtens pynte den af i rigtig god tid, uden at cremen gøre marengsen blød.


  -  2016-05-02 19:22:18
Hejsa Hvor stor en bradepande bages kagen i ?


  -  2016-04-29 17:13:03
Hvor stor er bradepanden i bager kagen i?????


Pia  -  2016-04-20 09:03:24
Vil man kunne erstatte melet med "Rød Finax"? Har en med gluten-allergi i familien, men vil rigtig gerne kunne servere denne kage.


Camilla   -  2016-04-16 22:28:28
Jeg bager meget ~ bagte denne nederst i alm ovn, begge lag samtidig i Ca. 20. Glemte selvfølgelig nødderne i marengsen, så imens kagen var i ovnen, besluttede jeg at lave noget sukkerristet havregryn, som jeg dryssede på den færdig bagte kage, hvorefter jeg lavede min egen creme med flødeskum i, friske hele blåbær og mosede friske jordbær i cremen, smurte det på bundene og pyntede med friske jordbær, Pistacie marcipan og flotte guld sukkerkugler. Tog den med til en tango fest og fik ros af alle gæsterne, en af gæsterne er konditor og roste den højt. En rigtig lækkerbisken. Jeg skal lave 2 til en konfirmation ~ håber de lykkes lige så godt som første gang. Velbekomme.


Marian  -  2016-04-16 19:01:28
Jeg drysser nødderne over inden bagning. Når den er bagt og afkølet vender jeg nøddesiden ned mod fadet, så bliver marengs og nødder ikke kedelige. Har lært det af en veninde😉


  -  2016-04-01 13:25:08
Er der nogen der ved om jeg kan bage bunden idag fredag, hvis den først skal bruges søndag? :D


elly  -  2016-03-31 15:18:08
Kagen næver ikke rigtig er der mel nok i opdskri


Dorrit  -  2016-03-27 12:25:05
Jeg er ikke god til at bage, men denne er lykkedes for mig mere end én gang. Man kan også bage en halv portion i en lille bradepande. De hakkede nødder blandes i marengsen. Jeg synes, det går bedst med at smøre marengsen på den kolde lagkagebundsdej, selv om der ikke er så meget sf den. De to slags bunde smelter lidt sammen, men ikke så meget, som man skulle tro. Jeg undlader creme fraiche i flødeskummet, og synes, hindbær er rigtig godt dom frugt. Man kan lave en hindbærmousse at komme på og pynte med friske bær.


Siga  -  2016-02-27 12:43:07
Er det en brade pande.. og skal den bages på bagepapir eller 😀


Anette Djernis  -  2016-02-20 13:55:08
Ja, den ser godt nok lækker ud :-) Kan man undlade creme fraiche?


solvejg  -  2015-12-12 19:54:55
Jeg er ellers go til at bage ,men når man ligger marengs på og bager det samtidig,bliver bunden ikke bagt nok ,tror man ska bage bunden lidt først ,men det er godt nok heller ikke meget dej .


Janna Stenholt  -  2015-11-07 08:39:22
Prøv at lægge den sammen med rigelig flødeskum og ribs. Sådan får vi den og da hedder den Värmlandstårta.


  -  2015-10-19 23:58:25
Kagen kan sagtens fryses - selvfølgelig bedst uden frugt, men kan lade sig gøre 😊


Sussi. Munk.   -  2015-09-12 10:04:11
Hver eneste gang jeg bager denne kage, falder den sammen. Øv. Hvorfor gør den det?


Pia  -  2015-08-28 14:31:31
Alm. ovn


Tommy   -  2015-08-17 13:01:26
Varmluft eller alm ovn?


Camilla  -  2015-06-08 17:15:59
Hvornår skal nødderne i...? :-)


Nathja  -  2015-05-30 14:05:47
Fantastisk kage! Den er go på dagen, og endnu bedre dagen efter og dagen efter igen..:) Jeg sætter bradepanden på anden nederste rille og bager selve kagen i 10 min. inden jeg kommer marengs på. Bagefter bager jeg den samlet i 15-20 min mere... Mums!:)


Nathja  -  2015-05-29 21:23:14
Fantastisk kage! Den er go på dagen, og endnu bedre dagen efter og dagen efter igen..:) Jeg sætter bradepanden på anden nederste rille og bager selve kagen i 10 min. inden jeg kommer marengs på. Bagefter bager jeg den samlet i 15-20 min mere... Mums!:)


Jette   -  2015-05-22 06:15:31
Kagen bliver bedst af at blive bagt dagen før. Og stå køligt. Så den når at sætte sig..Har bagt den masse af gange. Den er en rigtig favorit . Bager den også tit i tærte forme. Så bliver der 3.


hanne  -  2015-05-20 08:14:44
Hej. Inden jeg vil bage denne lækre kage vil jeg gerne have oplyst str på bradepanden og om man skal komme dej 2 oven på dej 1 uden at dej 1 er bagt lidt først.


den gode bager  -  2014-12-30 13:46:57
den store frugtkage er meget god . alle kan lide den vis der er noget frugt på som alle kan lide. vis den fx. er til en der godt kan lide jord bær så lægger man bare jord bær på . og den er let af lave så jeg vil anbefale den.


Camilla  -  2014-07-31 13:44:52
Jeg prøvede at lave den i en bradepande, men den blev måske 1-2 cm tyk, og brændte fast, så det kunne slet ikke spises.. Så den bradepande, I snakker om, hvilken str er det? :/


Tia  -  2014-07-28 11:14:10
Du kan komme 100 gr. hakkede hasselnødder i marengen


  -  2014-07-18 20:48:53
Hvornår skal hasselnødderne i? 😊


Pernille,  -  2014-06-26 06:45:15
Jeg bager 1 del af bunden i 10 min inden 2 del kommer på og derefter 15-20 min. Husk nødder i anden del, det står ikke i teksten. Men ellers min ynglings kage - mums.


Line  -  2014-05-11 18:36:55
Er der nogle der ved om denne kage kan fryses uden creme og frugt? Og tages op og pyntes til lejligheden????


Bente  -  2014-01-31 21:54:37
Man kan sagtens bage kagen dagen før, og pynte den samme dag, gerne nogen timer før, så når den at sætte sig


  -  2013-06-20 17:08:29
Kan man lave selve kagen uden creme og frugt dagen før?


  -  2013-05-27 19:52:53
Hvordan undgår I, at bunden og lag nr.2 smelter sammen, når bunden ikke er bagt forinden?


Dorthe  -  2012-04-11 22:05:15
Den er bare super god. Skal bruges som dessert til min fødselsdag


  -  2011-11-19 09:40:04
OBS - husk kagen er beregnet til en hel bradepande :-)


Majken.  -  2011-05-22 18:02:51
man har desværre ikke skrevet hvilken størrelse form den skal laves i, min datter har lige forsøgt at bage den, hun puttede den i en springform det var ikke lige sagen. det øverste lag blev næsten sort og bunden helt flydende, øv øv. tror ellers den ville smage dejligt. :-(


  -  2010-05-07 09:45:26
Elsker bare dennne kage, den er dejlig nem, og go til alle former for fester.. prøv den evt i stedet for lagkagen til jeres næste fødselsdag


Tina  -  2008-06-03 15:09:08
Den smager bare fantastik, og er nem at bage.