lag filodej (80 g i alt)2 lag filodej (80 g i alt)
75
g.
ruccola75 g. ruccola
200
g.
pillede rejer200 g. pillede rejer
evt.
citron og dild som pynt evt. citron og dild som pynt
Dressing: Dressing:
100
g.
hytteost 4.5%100 g. hytteost 4.5%
0.5
tsk.
sennep0.5 tsk. sennep
1
bdt.
dild1 bdt. dild
saft af en fjerdel citron saft af en fjerdel citron
salt salt
peber peber
Opskrift:
Ovnen tændes på 200 grader.
Ægget piskes med lidt vand til en æggemasse, som senere skal anvendes til pensling af filodej.
Derefter laves en syrlig og kraftigtsmagende dressing af hytteost, sennep, hakket dild, citronsaft og salt og peber.
2 lag filodej lægges ud på det bord og klippes over på midten. på hvert stykke dej lægges en lille håndfuld rucola, en skefuld dressing, halvdelen af rejerne og derpå yderligere en skefuld dressing.
Kanterne på dejen pensles med æggemasse og foldes omkring fyldet som en julegave, hvorefter overfladen pensles. Pakkerne bages i den forvarmede ovn i 20 min. og serveres evt med en grøn og farvestrålende salat.
Tips:
Filodej tørrer hurtigt ud så skal anvendes med det samme.
NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON:
fedt 4,3 g
protein 50,2 g
kulhydrat 21,9 g
kostfibre 2,7 g
1390 KJ
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10738 gange, og udskrevet 244 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider