|
150 | g. | kalkunbacon i tern150 g. kalkunbacon i tern | 500 | g. | græskar gerne de store orange500 g. græskar gerne de store orange | 4 | | gulerødder4 gulerødder | 2 | | løg2 løg | 1.2 | l. | vand1.2 l. vand | | | salt salt | | | peber peber | 2 | tsk. | grønsagsbouillon2 tsk. grønsagsbouillon | 1 | tsk. | karry1 tsk. karry | 2 | | laurbærblade2 laurbærblade | 1 | dl. | fromage frais1 dl. fromage frais | | evt. | frisk purløg evt. frisk purløg | 2 | | skriver groft brød a 35 g2 skriver groft brød a 35 g | | | |
| |
baconternene ristes på en pande.
Græskar, gulerødder og løg skrælles og skæres i mindre stykker. Stykkerne kommes i en gryde med vand, salt, bouillon, karry og laurbærblade, og koges møre i ca. 30 min.
Laurbærbladende tages op, og suppen blendes. Smag suppen til med salt og peber og server den i dybe tallerkener med 1 spsk fromage frais, ristet bacon og evt frisk purløg. server groft brød som tilbehør
Tips:
Græskar er hårde og genstridige at skære i, og for at få befriet græskarkødet fra skallen kræver en god og skarp kniv. Det letteste er at fjerne skallen, inden græskarret skæres i mindre stykker.
Hvis du er rigtig sulten eller værdsætter lidt bid, kan d altid tilsætte nogle grønsager som fyld, efter at suppen er blendet, og lade dem koge med et par min.
Især grønne grønsager giver suppen et flot udseende, fx broccolibuketter, ærter og lign.
Næringsberegning pr. person:
fedt: 3,8 g
protein: 30,6 g
kulhydrat: 45,3 g
kostfibre: 11 g
1436 kj
|